TikTok kapatılsın mı sorusu Ankaralıları ikiye böldü! Birbirinden enterasan yanıtlar

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, TikTok hesaplarının incelendiğini ve müstehcen içerik paylaşımı yapan 13 kişinin tutuklandığını açıkladı. Bizde kapatılması gündemde olan TikTok'u Ankaralılara sorduk.

TikTok kapatılsın mı sorusu Ankaralıları ikiye böldü! Birbirinden enterasan yanıtlar

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Ankara'da bulunan Güvenlik ve Acil Durumlar Koordinasyon Merkezi'nde (GAMER) son günlerde gündemi epey meşgul eden sosyal medya platformu TikTok ile ilgili basın mensuplarına önemli açıklamalarda bulundu.

13 KİŞİ TUTUKLANDI 48 KİŞİ HAKKINDA ADLİ KONTROL KARARI VERİLDİ

İçişleri Bakanı Yerlikaya, TikTok'ta müstehcen içerikler oluşturan, bu görüntülerle canlı yayın vasıtasıyla gelir sağlayan, çevrim içi çocuk istismarı barındıran içerikler üreten ve paylaşım yapan hesap yöneticileri hakkında işlem yaptıklarını dile getirdi. Bu kapsamında son 6 ayda bu tür içeriklere sahip 1332 hesap yöneticisinden 13'ünün tutuklandığını, 48'inin hakkında adli kontrol kararı verildiğini, 14 şahsın ise sınır dışı işlemlerinin başlatıldığını ifade etti.

Ayrıca tespiti yapılan ve ilgili birimlere gönderilen 612 hesapla ilgili işlemler devam ediyor.

Bizde Haber Ankara mikrofonunu vatandaşlara uzattık ve gündemde olan TikTok'un kapatılması ile ilgili görüşlerini sorduk.

Sizde ülke gündemindeki ve Ankara'daki siyaset, sağlık, ekonomi, spor, yaşam, kültür - sanat ve teknoloji alanında yaşanan gelişmelerden ve gündeme dair önemli haberlerden haberdar olmak için Haber Ankara Youtube kanalına abone olabilir, sosyal medya hesaplarını takip edebilirsiniz.

Haberankara.com Özel Haber / Tahsin Kemer - Gurbetelli Yalçın

SONRAKİ HABER