Ticaret Bakanlığı tebliği Resmi Gazete'de! Zincir marketlere glütensiz ürün zorunluluğu geldi

Resmi Gazete'nin bugünkü sayısında yer alan tebliğe göre, glüten intöleransı bulunan ve tıbbi beslenme tedavisine gereksinim duyanların, bu ürünlere erişiminin kolay olabilmesi için zincir marketlerde artık glütensiz ürün bulundurma zorunluluğu olacak.

Ticaret Bakanlığı tebliği Resmi Gazete'de! Zincir marketlere glütensiz ürün zorunluluğu geldi

Resmi Gazete'nin 5 Mart 2024 tarihli sayısında, Ticaret Bakanlığı tarafından glüten intölerasnına sahip bireylere yönelik hazırlanan tebliğ yayımlandı.

Yayımlanan Glütensiz Gıda Ürünü Satış Yükümlülüğü Getirilmesine İlişkin Tebliğ'e göre, gıda perakende sektöründe hızlı tüketim mallarının satışını yapan ve şube sayısı 200'den fazla olan zincir mağazalar, 250 metrekareden fazla satış alanına sahip şubelerinde glütensiz olmak üzere un, tatlı ve tuzlu atıştırmalığı satışa hazır bulundurmak zorunda olacak.

Öte yandan, söz konusu mağazaların 400 metrekareden fazla satış alanına sahip şubelerinde de glütensiz olmak üzere ekmek, un, makarna, tatlı ve tuzlu atıştırmalığı, düzenli olarak ve talebi karşılayacak şekilde satışa sunulması gerekecek.

GLÜTEN İNTÖLERANSI BULUNAN VATANDAŞLAR UNUTULMADI!

Ticaret Bakanlığı tarafından hazırlanan tebliğ ile glüten intölerasnı bulunan ve tıbbi beslenme tedavisine gereksinim duyanların, bu ürünlere erişiminin kolaylaşması amaçlanıyor. Bakanlık, glüten intöleransı bulunan hastaları bulunmuyor.

Resmi Gazete'nin bugünkü sayısında yer alan Glütensiz Gıda Ürünü Satış Yükümlülüğü Getirilmesine İlişkin Tebliğ'de bulunan düzenlemelerin bazı hükümlerin 1 Haziran'da, bazılarının da 1 Eylül 2024'te yürürlüğe girmesine karar verildi.

Haberankara.com

SONRAKİ HABER