Ticaret Bakanlığı tavuk eti ihracatına kısıtlama getirildiğini açıkladı

Kırmızı et fiyatlarının ardından son dönemde hızlı bir şekilde zamlanan bir diğer ürün beyaz et olmuştu. Piyasadaki yükselişi durdurmak için harekete geçen Ticaret Bakanlığı alınan kararı resmi olarak duyurdu.

Ticaret Bakanlığı tavuk eti ihracatına kısıtlama getirildiğini açıkladı

Ülke genelinde kırmızı et fiyatlarının yüksek boyutlara ulaşması vatandaşların bir çok defa şikayet ettiği bir konu olmuştu. Kırmızı et alamadığı için beyaz ete yönelen vatandaşlar bir şokta burada yaşamaya başladı.

Son dönemde beyaz et fiyatında yaşanan fiyat artışı sonrasında bir kaç gündür piyasada devlet tarafından konu ile ilgili bir hamle yapılacağı konuşulmaktaydı. Bu nedenle en çok konuşulan başlık ise yurt dışına yapılan beyaz et satışına bir kısıtlama getirileceği şeklinde olmuştu. Beklenen gelişme sabah saatlerinde belli oldu.

BEYAZ ET SATIŞINA KISITLAMA GELDİ

Ticaret Bakanlığı resmi internet siteleri üzerinden alınan kararı vatandaşlar ile paylaştı. Söz konusu kararda 31 Aralık 2024 tarihine kadar alınan kısıtlama kararının detaylarına yer verildi.

Bakanlık tarafından yapılan açıklamada “Ticaret Bakanlığımız tarafından, başta Tarım ve Orman Bakanlığı, ilgili resmi ve sektörel kuruluşlar ile yapılan istişareler ve çalışmalar sonucunda, bütün ve parça dahil olmak üzere, tavuk eti ihracatının 1 Mayıs 2024 tarihinden 31 Aralık 2024 tarihine kadar, aylık bazda azami 10 bin ton, toplamda ise bu yıl sonuna kadar 80 bin ton olacak şekilde sınırlandırılmasına karar verilmiştir"denildi.

Ticaret Bakanlığı tavuk eti ihracatına kısıtlama getirildiğini açıkladı

Ticaret Bakanlığı tavuk eti ihracatına kısıtlama getirildiğini açıkladı - Resim : 2

Ticaret Bakanlığı tavuk eti ihracatına kısıtlama getirildiğini açıkladı - Resim : 3

Bu kararın ardından gözler piyasadaki fiyatlara çevrildi. Yurt dışına gidemeyen beyaz et satışının ülke içinde dolaşıma girmesi ve fiyatların düşmesi bekleniyor. Alınan kararın etkileri ilerleyen dönemlerde daha net bir şekilde belli olacak.

SONRAKİ HABER