Ticaret Bakanlığı talimat vermişti! Restoranların önüne fiyat liseleri koyulmaya başlandı

Ticaret Bakanlığı'nın talimatıyla yiyecek ve içecek hizmeti sunan işletmelerin fiyat listelerini görünür şekilde koyması zorunluluğu getirilmişti. 1 Ocak itibariyle uygulamaya başlandı.

Ticaret Bakanlığı talimat vermişti! Restoranların önüne fiyat liseleri koyulmaya başlandı

Ticaret Bakanlığı, geçtiğimiz ay yiyecek ve içecek hizmeti veren kafe ce restoranların tarife ve fiyat listelerine yönelik yeni bir adım atmıştı.

Buna göre Bakanlığın, Fiyat Etiketi Yönetmeliği'nde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik'i, 19 Aralık 2023'te Resmi Gazete'de yayımlanmıştı. İşletmelere 1 Ocak 2024'e kadar tanınan geçiş süreci bugün resmi olarak başladı.

FİYAT LİSTELERİ MEKANLARIN ÖNÜNE KOYULUYOR

Ticaret Bakanlığı tarafından yayımlanan yönetmeliğe göre, işletmelerin tarife ve fiyat listeleri, tüketicilerin görebileceği şekilde işletmelerin önüne ya da masalara koyulacak.

1 Ocak 2024 tarihinden itibaren uygulamanın başlamasıyla yiyecek ve içecek hizmeti veren işletmeler, fiyat listelerini kapılarının önüne koymaya başladı. İşletmeci ve müşteriler ise uygulamadan oldukça memnun.

Ticaret Bakanlığı talimat vermişti! Restoranların önüne fiyat liseleri koyulmaya başlandı

Bazı restoranların menülerine dahi fiyat etiketi yapıştırmadığını söyleyen işletmeci Osman Çetin, uygulama ile hem müşterilerin tedirginliğinin ortadan kalktığını hem de fırsatçılığın önüne geçildiğini belirtti.

‘’ÇOK DOĞRU VE YERİNDE BİR DÜZENLEME''

Müşterilerden Mehmet Tozlu ise, artık müşterilerin alacağı ürünlerin fiyatını daha net şekilde biliyor olacaklarını ifade ederek özellikle öğrenciler ve turistler açısından büyük öneme sahip olduğunun altını çizdi.

Turistik bölgelerde menü fiyatlarının olmaması nedeniyle yüksek bedelli hesapların geldiğini dile getiren Tozlu, bu bölgelerde uygulamanın sıkı bir şekilde takip edilmesi gerektiğini vurguladı.

Haberankara.com

SONRAKİ HABER