Ticaret Bakanlığı İsrail'e ihracat kısıtlamasının uygulanmadığı iddialarını yalanladı

Geçtiğimiz günlerde İsrail'in Gazze'de yaptıklarından dolayı Türkiye yaptırım kararı almıştı. İsrail'e bir çok farklı üründe getirilen ihracat kısıtlaması sonrasında yeni bir açıklama daha geldi.

Ticaret Bakanlığı İsrail'e ihracat kısıtlamasının uygulanmadığı iddialarını yalanladı

7 Ekim'den bu yana on binlerce Filistinliyi katleden İsrail hiç bir kanun ve çağrıya kulak vermemişti. Halen devam eden saldırıları durdurmak adına elinden geleni yapan Türkiye, yaptırım uygulama kararı almıştı.

Ticaret Bakanlığı konu ile ilgili ülkemizden İsrail'e satılan 54 farklı ürünün ihracatına yasak getirildiğini açıklamış, Tel Aviv yönetimi bu karara sert tepki göstererek karşı adımlar atacağını dile getirmişti.

BAKANLIK İDDİALARI YALANLADI

Söz konusu olayların ardından ihracat yasağının uygulanmadığı şeklinde iddialar ortaya atılmıştı. Ticaret Bakanlığı yaptığı açıklama ile iddiaları net bir dille yalanladı.

Ticaret Bakanlığı İsrail'e ihracat kısıtlamasının uygulanmadığı iddialarını yalanladı

Yapılan açıklamada “Bugün sosyal medyada yer verilen 'yasak kapsamındaki ürünlerin İsrail'e ihracatının devam ettiği'ne dair iddialar tümüyle yalandır, itibar edilmemelidir. Bilindiği üzere, devletimizin aldığı karar gereği, toplam 54 ürün grubuna ait bin 19 farklı gümrük tarife istatistik pozisyonunda yer alan ürünlerin İsrail'e ihracatı Ticaret Bakanlığı tarafından durdurulmuştur” denildi.

KARAR YÜRÜRLÜKTE

Bakanlık açıklamasının devamında 9 Nisan sabah 9 itibariyle alınan kararın yürürlüğü konulduğunu, aksi haberlere itibar edilmemesi gerektiğini ifade etti.

İki ülke arasında farklı bir olay yaşanıp yaşanmayacağı şu an için belirsizliğini koruyor. Bölgede yaşanan savaş tüm çağrılara rağmen şiddetli bir şekilde sürüyor.

SONRAKİ HABER