Ticaret Bakanlığı duyurdu! 6,4 milyar kiralık kamu alacığında tahsil işlemleri başladı

Ticaret Bakanlığı tarafından iç ve dış ticarette haksız rekabetle ilgili yürütülen soruşturmalar kapsamında toplam 6,4 milyar liralık kamu alacağının tahsili başladı.

Ticaret Bakanlığı duyurdu! 6,4 milyar kiralık kamu alacığında tahsil işlemleri başladı

Ticarette haksız rekabeti engellemek ve ticaretin güvenle yapılabilmesi için Ticaret Bakanlığı tarafından yapılan çalışmalar aralıksız devam ediyor. Bu kapsamda bakanlığın sürdürdüğü incelemeler ve soruşturmalar neticesinde uygulanan para cezalarının tahsili başladı.

Ticaret Bakanlığı tarafından yapılan açıklamaya göre, iç ve dış ticarette haksız rekabete konu olabilecek fiilleri engellemek, ticaretin güvenle yapılmasını sağlamak, bakanlığın ve hazinenin haklarını koruyucu tedbirler almak amacıyla yapılan inceleme ve soruşturmalarda 2023 yılı cezalarının tahsiline başlandı.

TOPLAM 6,4 MİLYAR LİRALIK CEZA

Bakanlığın bu kapsamda gümrük, iç ticaret ve dış ticaret konularında tespit edilen usulsüz işlemlere ilişkin yürüttüğü incelemeler ve soruşturmalar sonucunda 2023'te, teftiş, inceleme, denetleme ve soruşturmalar neticesinde 2 bin 194 adet rapor düzenlendi. Söz konusu raporlar sonucunda toplam 789 milyon lira ek vergi tahakkuku ve 5,7 milyar lira idari para cezası olmak üzere, toplam 6,4 milyar lira ceza verildi.

Bugün yapılan açıklama ile Ticaret Bakanlığı'nın, haksız rekabetin önüne geçmek ve ticarette güvenin sağlanması için yürüttüğü soruşturmalar sonucunda verdiği 6,4 milyar liralık kamu alacağının tahsil işlemleri başladı.

Haberankara.com

SONRAKİ HABER