Tevhid bayrağı açan kişiye yumruk attığı için tutuklanan Ege Akersoy tahliye edildi

Türkiye'de son günlerde en çok konuşulan isimlerden olan Ege Akersoy'un tahliye edildiği bildirildi.

Tevhid bayrağı açan kişiye yumruk attığı için tutuklanan Ege Akersoy tahliye edildi

7 Ekim'den bu yana tüm dünyanın gözleri önünde İsrail, Filistin'in Gazze kentine yönelik kural tanımaz bir saldırı gerçekleştirmiş ve on binlerce sivil insanın hayatını kaybetmesine sebep olmuştu. Ülkemizde de yaşanılan bu duruma tepki göstermek amacı ile gösteriler düzenlenmiş, 1 Ocak'ta yapılan gösteride Kelime-i Tevhid bayrağı açan bir şahsa yumruk atması sonucu Ege Akersoy'un tutuklanması yapılan gösterilerin önüne geçmişti.

Sosyal medyada da geniş yankı bulan olay İstanbul'un en önemli yerlerinden birisi olan Galata Köprüsü'nde yapılan “Şehitlerimize Rahmet, Filistin'e Destek, İsrail'e Lanet” yürüyüşü sonrasında meydana geldi.

Tevhid bayrağı açan kişiye yumruk attığı için tutuklanan Ege Akersoy tahliye edildi

İSMAİL AYDEMİR'E YUMRUK ATMASI İLE GÜNDEME GELMİŞTİ

Hem Aralık ayında Kuzey Irak'ta devam eden Pençe-Kilit Harekatı kapsamında terör örgütü mensupları ile çıkan çatışmalarda şehit olan askerlerimizi anmak hem de aylardır Gazze'de devam eden insanlık dramına dikkat çekilen yürüyüş sonrasında edinilen bilgiye göre Ege Akersoy, İsmail Aydemir isimli tevhid bayrağı açan bir vatandaş ile tartışmış ve ardından şahsa yumruk atması ile gündeme gelmişti.

Yıldız Teknik Üniversitesi Elektrik-Elektronik Mühendisliği bölümünde 4. sınıf öğrencisi olduğu öğrenilen ve başarılı bir öğrenci olduğu aktarılan Akersoy'un serbest bırakılması için sosyal medyada binlerce vatandaş yargı makamlarına çağrıda bulunmuştu. Metris Cezaevinde yaşanılan olaydan beri tutuklu bulunan Akersoy'un tutukluluk halinin sona ermesi için muhalefet kanadından da çağrı gelmişti.

SERBEST BIRAKILDI

Ege Akersoy'un faili olduğu yumruklu eylemin ardından başlatılan soruşturma sona erdi. Tamamlanan ve yargı makamları kabul edilen iddianame sonrası şahsın tutukluluk halinin sona erdirilmesine karar verildiği açıklandı. Mahkeme tarafından serbest bırakılan Akersoy'a yurt dışına çıkış yasağı konulduğu öğrenildi.

Akersoy'un İstanbul'da devam edecek yargılanmasının ne zaman başlayacağı da öğrenilen bilgiler arasında yer aldı. Alınan bilgiye göre tutuksuz yargılanacak olan Ege Akersoy'un cezasının belirlenmesi için görülecek davanın ilk duruşması 14 Şubat'ta yapılacak.

SONRAKİ HABER