TESK Başkanı Palandöken'den enerji tasarrufu açıklaması!

TESK Başkanı Bendevi Palandöken, enerji tasarrufuna yönelik açıklamalarda bulundu, basit alışkanlıklarla büyük sonuçlara ulaşılacağını ve enerji tasarrufunun temelde evlerden başlaması gerektiğini aktardı.

TESK Başkanı Palandöken'den enerji tasarrufu açıklaması!

Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, enerji tasarrufuna ilişkin açıklamalarda bulundu. Palandöken, basit alışkanlıkların getirebileceği büyük sonuçları anlatarak, enerji tasarrufunun önemine değindi.

Enerji Tasarrufu Haftası nedeniyle açıklamalarda bulunan Palandöken, TÜİK ile Ticaret Bakanlığı tarafından oluşturulan dış ticaret istatistiklerini ele alarak, Kasım 2023’te 5 milyar 273 milyon 272 bin dolarlık enerji ithalatı gerçekleştiğini ve yıllık bazda enerji ithalatında yüzde 32’lik bir azalma olsa da yine de tasarrufun arttırılabileceğini ifade etti.

Enerji ithalatındaki düşüşün ulusal bütçeye de olumlu katkıda bulunacağını belirten Başkan Palandöken, böylelikle enerji bağımlılığının ve dışa bağımlılığının da azalacağının altını çizdi. Enerji Tasarrufu Haftası'nda milli bir bilinç oluşturmasını ve bu duyarlılığın yılın 365 günü korunmasını dileyen Palandöken, sadece bu hafta değil yılın her gününde enerji tasarrufuna büyük öenm gösterilmesi gerektiğine dikkat çekti.

‘’ENERJİ TASARRUFUNA TEMELDEN BAŞLAMALI''

Açıklamasında Başkan Palandöken, enerji tasarrufuna temelden, yani evlerden başlanması gerektiğini dile getirerek, basit alışkanlıkların bile büyük sonuçlara neden olacağını, bunun için ise enerji tasarrufu olan cihazları tercih etmek, boşa yanan lambaları söndürmek ve kullanılan elektrikli aletlerin fişini çekmenin bile büyük bir tasarrufa neden olacağını vurguladı.

Haberankara.com

SONRAKİ HABER