TESK Başkanı Palandöken memurlara tanınan hakların esnaf, çiftçi ve işçi emeklilerine de talep etti

Türkiye Esnaf ve Sanatkarlar Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, emeklilerin tamamının aynı enflasyondan mustarip olduğunu ve memurlara tanınan hakların esnaf, çiftçi ve işçi emeklilerine de sağlanması gerektiğini söyledi.

TESK Başkanı Palandöken memurlara tanınan hakların esnaf, çiftçi ve işçi emeklilerine de talep etti

Türkiye Esnaf ve Sanatkarlar Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, esnaf, çiftçi ve işçi emeklileri için destek çağrısında bulundu. Palandöken tüm emeklilerin enflasyondan olumsuz etkilendiğini ifade ederek memurlara tanınan hakların esnaf, çiftçi ve işçi emeklilerine de sağlanması gerektiğini belirtti.

TÜİK'in Aralık ayı ve yıl sonu enflasyon oranlarını açıklamasından sonra memur ve emeklilerin zam oranları belli oldu. Emekliler için belirlenen zam oranları arasında ayrım yapılmaması gerektiğin ifade eden Türkiye Esnaf ve Sanatkarlar Konfederasyonu Genel Başkanı Bendevi Palandöken, SSK ve Bağ-Kur emeklisi arasındaki maaş farkının adil olmadığını vurguladı.

PALANDÖKEN'DEN TÜM EMEKLİLER İÇİN EŞİT HAK ÇAĞRISI

Memur emeklilerinin aldığı zam oranında Bağ-kur ve SSK emeklilerinin aynı zam oranına tabi tutulması gerektiğini ifade eden Palandöken, memur ve memur emeklisine yüzde 49,25 oranında zam yapıldığını esnaf, çiftçi, işçi emeklilerine yüzde 37,55 oranında zam yapılmasının büyük bir haksızlık olacağını aktardı. Bağ-kurlu esnaf ve sanatkarların gece ve gündüz demeden çalıştıklarını ve en uzun prim gün sayısını öderken hem de en düşük emekli maaşını aldıklarının altını çizdi. Memurlara tanınan hakların esnaf, çiftçi ve işçi emeklilerine de sağlanması gerektiğini sözlerine ekleyen TESK Genel Başkanı Bendevi Palandöken, yeni bir düzenleme yapılarak emekli vatandaşları için maaşlarda eşit haklar sağlanarak yaşanan olumsuzluğun önüne geçilmesi gerektiğini söyledi.

Haberankara.com

SONRAKİ HABER