Termometreler 50 dereceyi gördü! Meteoroloji bölge bölge açıkladı o kişiler tehlikede!

Hava durumu hakkında açıklamalarda bulunan Meteoroloji Genel Müdürlüğü sıcaklık değerlerinin bu hafta en yüksek seviyeye çıkacağını ifade etti. Ayrıca Akdeniz, Ege ve özellikle Güneydoğu Anadolu Bölgesi için uyarılarda bulundu.

Termometreler 50 dereceyi gördü! Meteoroloji bölge bölge açıkladı o kişiler tehlikede!

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, hava sıcaklığının artarak devam edeceğini ifade etti. Hafta sonu ise hava sıcaklık değeri düşecek.

hava-durumu1-001.jpg

Bunun ile birlikte Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Akdeniz, Ege ve özellikle Güneydoğu Anadolu Bölgesi için uyarı mesajı yayımlandı. Uzmanlar ise sıcak havalardan en çok kronik rahatsızlığı olan hastaların etkileneceğini ifade etti ve dikkatli olunması hususunda uyarılarda bulundu.

ANTALYA'DA SICAKLIK DEĞERİ 50 DERECEYİ BULDU

Türkiye bu yaz en sıcak günlerini yaşamaya devam ederken özellikle Antalya'da termometreler 50 dereceyi gösterdi.

Bunun ile birlikte haftanın en sıcak günleri ülkenin batı ve güney kesimlerinde çarşamba günü olacak. Ayrıca perşembe günü ise iç kesimlerde hava sıcaklığı artacak. Sıcaklıklar 40 - 45 derece arasında olacak. Cuma günü ise sıcaklık değeri batı ve kuzeybatıdan başlayarak 10 derece azalacak.

Hava tahmin uzmanları ise sıcaklıkların artacağını ifade ederken batı bölgelerde mevsim normalleri üzerinde bir havanın hakim olacağının altını çizdi. Kronik hastaların ise sıcak havalardan en fazla etkileneceği söylenirken dışarı çıkılmaması hususunda da peş peşe uyarı yapıldı.

SONRAKİ HABER