Temmuz 2024 en düşük emekli maaşı ne kadar oldu? Emekli kök maaş hesaplama

TÜİK'in açıkladığı enflasyon verileri sonrası gözler emekli maaş zamlarına çevrildi. Emeklilerin en az ne kadar zam alacağı merak konusu olmaya devam ederken emekli kök maaş hesaplamaları da gündemdeki yerini aldı.

Temmuz 2024 en düşük emekli maaşı ne kadar oldu? Emekli kök maaş hesaplama

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) merakla beklenen haziran ayı enflasyon rakamlarını açıkladı. TÜİK tarafından açıklanan enflasyon rakamları sonrası emekli maaş zammı gündemdeki yerini aldı. Emekliler en düşük ne kadar maaş alacaklarına dair hesaplamalar yapmaya devam ederken Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, emeklilere refah payı verilmesiyle ilgili bir çalışma olmadığını söyledi.

Yapılan açıklama üzerine en düşük emekli maaşının ne kadar olacağı merak konusu oldu. Enflasyon rakamlarının açıklanmasının ardından memur ve emeklilerin beklediği zam oranları da netleşti. Bu çerçevede ''Emekli maaşı zammı ne kadar oldu?'' sorusuna yanıt aranmaya başladı.

Temmuz 2024 EN DÜŞÜK EMEKLİ MAAŞI NE KADAR OLDU?

Milyonlarca emeklinin gözü Temmuz zammındaydı. TÜİK, 3 Temmuz’da tüketici fiyatları verisini açıkladı ve yılın ilk 6 ayına ilişkin zam farkı belli oldu. SSK ve Bağ-Kur emeklileri yüzde 24,73 zamma hak kazandı. Memur ve memur emeklileri de yüzde 10'luk sözleşme zammına ek olarak enflasyon farkı alıyor. Açıklanan enflasyon rakamlarına göre memur ve memur emeklilerin toplam zam oranı da yüzde 19,31 olacak. Buna göre;

  • Kök maaşı 15 bin olan emekliler 18 bin 709 TL alacak.
  • Kök maaşı 20 bin olan emekliler 24 bin 946 alacak.
  • Kök maaşı 25 bin olan emekliler 31 bin 182 TL alacak.
  • En düşük memur emeklisi maaşı 14 bin 741 TL’ydi. Yüzde 19.31 artışla 17 bin 587 liraya çıktı.
SONRAKİ HABER