Telegram Türkiye'de kapatılacak mı, yasak mı geliyor?

Gazeteci İbrahim Haskoloğlu sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı açıklamasında Ulaştırma Bakanlığı yetkilileri ile görüştüğünü belirtti. Haskoloğlu Bakanlığın Telegram ve Discord uygulaması için çalışma başlattığını ifade etti. Peki, Telegram kapatılacak mı, Telegram'a erişim engeli mi gelecek?

Telegram Türkiye'de kapatılacak mı, yasak mı geliyor?

Gazeteci Haskoloğlu, yaptığı paylaşımında küçük kızları taciz eden şahısların IP paylaşımının yapılmaması halinde uygulamaların Türkiye’ye erişiminin engelleneceğini ifade etti.

TELEGRAM KAPATILACAK MI?

Haskoloğlu yaptığı paylaşımında şu ifadeleri kullandı:

“#SONDAKİKA | Ulaştırma Bakanlığı yetkilileriyle görüştüm. Discord ve Telegram için çalışma başlatıldığını söylediler.

Buralarda küçük kızları taciz eden şahıslar hakkında IP paylaşımı yapmaz ise ilgili uygulamaların Türkiye’ye erişimi engellenecek”

DİSCORD UYGULAMASI NEDİR?

Discord uygulaması son günlerde istismar uygulamaları ile gündem haline geldi. Uygulama içerisinde küçük kızları şantaj ve cinsel istismar ile tehdit edip tuzağa düşüren bazı grupların olduğu iddia edilmişti.

İddiaya göre uygulama içerisinde kullanıcılar profil adlarının başına “901” kodu ekleyerek birbirlerini buldukları ifade ediliyor. Konuya ilişkin Gazeteci İbrahim Haskoloğlu sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı açıklamasında bakanlık olarak Discord uygulaması ve Telegram için harekete geçildiği belirtildi.

Discord uygulaması kullanıcıların birbiri ile sesli ve görüntülü olarak iletişim kurmasını sağlayan bir sosyal medya platformudur. Uygulama ilk olarak oyun kullanıcılarının sık kullandığı bir platform olsa da zaman içerisinde farklı gruplar tarafından da tercih edilmeye başlandı.

Kaynak: Haberankara.com
SONRAKİ HABER