Telefondan deprem uyarı sistemi nasıl açılır, yakınımdaki deprem uygulaması nasıl aktif hale getirilir?

Ülkemizde meydana gelen depremlerin ardından deprem uyarı uygulamalarına olan merak da arttı. Son yaşanan depremlerin yıkıcı sonuçlarının ardından endişelenen vatandaşlar Gümüşhane ve Marmara'dan gelen deprem haberlerinin ardından araştırmalarına başladı.

Telefondan deprem uyarı sistemi nasıl açılır, yakınımdaki deprem uygulaması nasıl aktif hale getirilir?

Kahramanmaraş'ta meydana gelen ve 11 ili etkisi altına alan iki büyük depremin ardından söz konusu bölgelerdeki çalışmalar devam ediyor. Deprem bölgelerinde yapılan çalışmaların ardından Gümüşhane ve Marmara Denizi'nde meydana gelen depremler de vatandaşın endişesini artırdı.

Uzmanlar deprem fobisine karşı uyarırken endişe içerisinde depremleri takip eden vatandaşlar için yeni teknoloji ile birlikte hayatımıza giren deprem uyarı sistemlerini araştırmaya başladı. Yalova'nın Çınarcık ilçesi açıklarında Marmara Denizinde Riçhter ölçeğine 4.1 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Bununla beraber ‘’Telefondan deprem uyarı sistemi nasıl açılır?'' sorusu gündeme taşındı.

TELEFONDA DEPREM UYARI SİSTEMİ NASIL AÇILIR?

Deprem öncesinde telefondan uyarı almak isteyen vatandaşlar araştırmalarına başladı. Şiddetli depremlerin meydana geleceğini duyuran uyarı sistemi ile ilgili sorular artarken bu uygulama telefondan telefona farklılık gösteriyor.

Telefondan deprem uyarı sistemi nasıl açılır, yakınımdaki deprem uygulaması nasıl aktif hale getirilir?

Android deprem uyarı sisteminde yararlanmak için kablosuz bağlantı veya veri bağlantısı açık olmalıdır. Uyarıyı sarsıntı başlamadan önce, sarsıntı sırasında ya da sonrasında da alabilirsiniz. Bu özelliği kullanabilmek için ilk olarak telefonun'AYARLAR' menüsü, Konum - Gelişmiş - Deprem Uyarıları adımları takip edilerek deprem uyarı sistemi aktif hale getirilir.

Telefondan deprem uyarı sistemi nasıl açılır, yakınımdaki deprem uygulaması nasıl aktif hale getirilir? - Resim : 2

Söz konusu uygulama sadece Android cihazlar için bulunurken iOS için Google Deprem Uyarısı sistemi aktif olarak kullanılamıyor.

Haberankara.com

SONRAKİ HABER