Telefon sahipleri dikkat! O numaralar ararsa sakın açmayın binlerce kişinin dili yandı

Telefon kullanıcılarını yakından ilgilendiren dolandırıcılık şekli son zamanlarda bir hayli çoğalmaya başladı.

Telefon sahipleri dikkat! O numaralar ararsa sakın açmayın binlerce kişinin dili yandı

Milyonlarca telefon sahibini yakından ilgilendiren olaylar yaşanmaya devam ederken dolandırıcılar asla durmak bilmiyor. Özellikle de son zamanlarda Whatshapp üzerinden farklı numaralardan gelen birçok arama şikayet konularının açılmasına neden olurken uzmanlar telefon kullanıcılarını uyardı. Dolandırıcıların yeni yöntemi pek çok kişinin dilinin yanmasına neden oldu.

Telefon kullanıcılarını yakından ilgilendiren dolandırıcılık şekli son zamanlarda bir hayli çoğalmaya başladı. Daha önce SMS yolu ile iş ilanı ya da banka gibi davranarak vatandaşların kişisel bilgilerini çalmaya yönelik kurnazlıklar yapan dolandırıcıların yerini bu defa Whatshapp üzerinden sesli ya da görüntülü arayanlar aldı.

DOLANDIRILACAK YENİ TAKTİK BULDU!

Son dönemlerde telefon kullanıcılarından gelen en büyük şikayetlerden birisi de Whatshapp ya da direkt arama yöntemi ile vatandaşların dolandırıcılar tarafından rahatsız edilmesi oldu. Farklı numaralar üzerinden dolandırıcılar arama gerçekleştirirken bu aramalar sonucunda pek çok kişi dolandırıldı.

SMS, arama, kendisini bankası ya da polis gibi tanıtan dolandırıcıların yerini şimdi de iş amaçlı mesajlar atanlar aldı. Özellikle de bu mesajların SMS üzerinden değil Whatshapp uygulaması üzerinden atılması dikkat çekti. Bu noktada vatandaşlar hem numaralarının nasıl bulunduğunu sorgulamaya hem de bu dolandırıcıların tespitinin gerçekleştirilebilmesine yoğunlaştı.

''İŞ UZMANIYIM'' YALANI!

Dolandırıcılar tarafından Whatshapp üzerinden bir vatandaşımıza gelen ''Merhaba! ben Google Maps online mağazasında işe alım uzmanıyım. Yarı zamanlı işler hakkında bilgi almak ister misiniz?'' gibi mesajlar gelirken bu yöntemle birçok vatandaş dolandırıldı.

whatsapp-image-2023-07-24-at-13-45-05.jpeg

Dolandırıcıların bu tür mesajları birçok kişiye attığı ve bu mesajlara inanan vatandaşların dolandırıldığı açıklanırken bu tür mesajları almanız durumunda itibar etmemeniz gerektiği hatta numarayı direkt olarak engellemeniz gerektiği belirtildi.

SONRAKİ HABER