TCMB Başkanı Erkan hakkındaki iddialara yanıt verdi! Yasal haklarımı kullanacağım

TCMB Başkanı Hafize Gaye Erkan, hakkında çıkan ''babasının bir banka personelini işten çıkardı'' iddialarına ilişkin açıklamalarda bulundu. Erkan, iddiaları yalanlayarak yasal haklarını kullanacağını belirtti.

TCMB Başkanı Erkan hakkındaki iddialara yanıt verdi! Yasal haklarımı kullanacağım

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) Başkanı Hafize Gaye Erkan hakkında, son günlerde görevini kötüye kullandığu yönünde çeşitli iddialar ve haberler basına servis edilmeye başlandı.

Erkan'ın, ‘’babasının bir banka çalışanını işten çıkardığı, Merkez Bankası Sosyal Tesisi'ni kapattırıp çalışanlarını ailesinin emrine tahsis ettiği ve İzmir Özdere'deki kampı da depremden sonra sadece kendi kullanımına soktuğu'' yönünde iddialar devam ederken konuyla ilgili açıklama da Başkan Erkan'dan geldi.

Olay, Merkez Bankası çalışanı olan Büşra Bozkurt'un CİMER'e yaptığı bir şikayetle başladı. Bozkurt, Başkan Erkan'ın babası Erol Erkan tarafından işten çıkarıldığı iddiasıyla bulunduğu şikayet ardından Erol Erkan’a bankada oda, koruma ve makam aracı tahsis edildiğini de aktarmıştı.

TCMB Başkanı Erkan'dan konuyla ilgili açıklama gecikmedi. Erkan, yasal haklarını kullanacağını duyurdu.

‘’KASITLI VE GERÇEKLE BAĞDAŞMAYAN HABERLER''

Başkan Erkan tarafından yapılan açıklamada, son günlerde şahsına ve ailesine, Merkez Bankası'na yönelik güven bozucu, kasıtlı ve gerçeklerle bağdaşmayan haberlerin dolaşıma sokulduğunu belirterek, ABD'de ekonomi ve iş dünyası ile gerçekleşen verimli görüşmeler ardından öğrendiği iddialar karşısında şaşkınlığını da dile getirirken, bu kabul edilemez haberlere ve sorumlulara yönelik yasal haklarını kullanmaya başlayacağını bildirdi.

Konuyla ilgili ilerleyen günlerde yasal işlemlerin de başlayacağını duyuran Erkan'a yönelik iddialar basında da geniş yer almaya devam ediyor.

Haberankara.com

SONRAKİ HABER