TBMM'deki yumruklu kavganın cezası belli oldu!

Milletvekillerin ülkeyi yönetmek ve sorunları görüşmek için toplandığı Türkiye Büyük Millet Meclisinde yaşananlar gündem olmuştu. Bir sokak kavgasını andıran görüntülerin ardından olay ile ilgili iki isme ceza verildiği açıklandı.

TBMM'deki yumruklu kavganın cezası belli oldu!

Başkent Ankara'da bulunan TBMM bugün bir süredir tutuklu bulunan Türkiye İşçi Partisi Milletvekili Can Atalay için toplanmıştı. Normalde tatilde bulunan fakat olağanüstü toplantı çağrısından dolayı bir araya gelen milletvekilleri toplantıda tepki çeken görüntüler yaşanmasına neden oldu.

KINAMA CEZASI ALDILAR

AK Parti İzmir Milletvekili Alpay Özalan ile Türkiye İşçi Partisi İstanbul Milletvekili Ahmet Şık arasında yaşanan arbede diğer isimlerin araya gitmesi ile büyümüştü. DEM Parti Grup Başkanvekili Gülistan Kılıç'ın yaralandığı kavganın ardından nasıl bir karar alınacağı merak konusu olmuştu.

Kavganın çıkış odağı olan isimler Alpay Özalan ve Ahmet Şık'ın yasa gereğince kınama cezası alındığı öğrenildi.

SİYASİLERDEN VE VATANDAŞTAN BÜYÜK TEPKİ

Yaşanan olaylı kavganın ardından bir çok siyasi isim meclisteki kavganın kan dökülecek boyuta ulaşmasının rahatsızlık verici olduğunu ifade etti. Vatandaşlarda sosyal medya üzerinden mecliste bu tarz görüntüleri görmek istemedikleri belirten yorumlarda bulundular.

Son dönemde TBMM'de sık sık vekiller arasında tartışmalar yaşanıyor. Bu durumun önlenmesine dair partilerin ne gibi hamleler yapacağı yakından takip ediliyor.

Kaynak: Haberankara.com
SONRAKİ HABER