TBMM'de tasarruf adımları! Yurt dışı gezileri ve sağlık harcamaları sınırlandırılacak

Türkiye'nin içinde bulunduğu ekonomik darboğazdan kurtulması için atılan adımlara yenileri eklenmeye devam ediyor. TBMM'de yurt dışı gezileri ile milletvekillerinin sağlık harcamalarına kısıtlama getirilmesi gündemdeyken yeni adımlar merak edildi.

TBMM'de tasarruf adımları! Yurt dışı gezileri ve sağlık harcamaları sınırlandırılacak

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanlık Divanı, 5 Nisan tarihinde Meclis Başkanı Numan Kurtulmuş'un başkanlığında yeni tasarruf tedbirlerini görüştü. TBMM'de tasarruf tedbirlerinin kapsamı genişletilirken ekonomik darboğazdan çıkılması için kamuda başlatılan tasarruf adımlarına bir yenisinin daha ekleneceği ifade edildi.

Alınacak yeni tedbirler kapsamından masadaki konular belli oldu. Yurt dışı ziyaretleri ve milletvekilleri için de tasarruf tedbirlerinin görüşüldüğü ifade edildi.

TBMM'DE YENİ TASARRUF TEDBİRLERİ GÖRÜŞÜLÜYOR

TBMM'de görüşülen tasarruf tedbirleri kapsamında öne çıkan başlıklar şöyle;

Milletvekili sağlık harcamalarının disiplin altına alınması olacak. Milletvekillerinin özel hastanelerde tedavilerine sınırlama getirilecek ve vakıf, devlet hastanelerine yönlendirilecek. Meclis Hastanesi'ne yeni görüntü cihazları getirilecek.

Yurt dışı gezileri de 3 gün ile sınırlandırılacak.

TBMM'de tasarruf adımları! Yurt dışı gezileri ve sağlık harcamaları sınırlandırılacak

Ortak taşıt havuzundan hizmet aracı kullanılacak. Başkanlık Divanı ve grup başkanvekillerinin kullandığı yabancı makam araçları daha önceden yapılan sözleşme süreleri tamamlanınca elektrikli yerli araca dönüştürülecek.

Böylece TBMM'nin 9,5 milyar olan bütçesinden yaklaşık 1 milyar TL tasarruf sağlanacak. Görüşmeler devam ederken alınacak kararların netleşerek paylaşılması bekleniyor.

SONRAKİ HABER