TBMM yeni HSK üyesi olarak Çetin Arslan'ı seçti

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) tarafından yargı makamlarına seçim ile atanan isimleri belirleme işlemleri devam ediyor. Son olarak TBMM tarafından yapılan oylama ile HSK üyesi olarak Çetin Arslan'ın seçildiği bildirildi.

TBMM yeni HSK üyesi olarak Çetin Arslan'ı seçti

Ülkemizdeki önemli yargı kurumlarının üyelerini belirleme işlemleri kapsamında dönem dönem gerçekleştirilen TBMM oylamalarına bir yenisi daha eklendi.

Edinilen bilgiye göre, Türkiye Büyük Millet Meclisi Genel Kurulu'nda bir oylama yapıldı. Bu oylamanın Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu (HSK)nın yeni üyesini belirlemek için olduğu ifade edildi. Söz konusu oylamada 3 ismin olduğu ve bu isimlerin Prof. Dr. Çetin Arslan, Prof. Dr. Bayram Keskin ve Prof. Dr. Ender Ethem olduğu öğrenilirken içlerinden bir ismin HSK'nın yeni üyesi olması için bir oylama işlemi gerçekleştirildi. Yapılan seçimde ilk iki turda da adaylar istenilen oy sayısına ulaşamadı ve atanan isim kura ile belirlendi.

TBMM yeni HSK üyesi olarak Çetin Arslan'ı seçti

ATANAN İSİM KURA İLE BELİRLENDİ

Boş olan HSK üye kontenjanı için yapılan genel kurul oylamasının ilk turunda katılım sağlayan 369 milletvekilinden Çetin Arslan'a 342, Bayram Keskin 22 ve Ender Ethem Atay 3 oy aldı. Adaylar 3'te 2 oy oranına ulaşamayınca bir kez daha seçim yapıldı. Bu turda oylamaya katılım sağlayan milletvekili sayısında bir düşüş gözlemlendi. 369'dan 355'e inen katılımcı sayısı sonrası bu turda oy dağılımı Çetin Arslan 328, Bayram Keskin 21ve Ender Ethem Atay 3 şeklinde oldu.

İlk iki turda söz konusu oy oranları sağlanamayınca kura çekme yöntemine gidildi. Çekilen kura sonucu Çetin Arslan yeni atanan HSK üyesi oldu. Arslan'ın yeni görevine hızlı bir şekilde başlaması bekleniyor.

SONRAKİ HABER