TBMM Plan Bütçe Komisyonu’nda en düşük emekli ücretinin yükseltilmesini içeren vergi paketi görüşülüyor

TBMM Plan Bütçe Komisyonu’nda en düşük emekli ücretinin 10 bin liradan 12 bin 500 liraya çıkarılmasını içeren Vergi Kanunları ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi görüşülmeye başlandı.

En düşük emekli ücretinin yükseltilmesini içeren vergi paketi TBMM Plan Bütçe Komisyonu’nda

AK Parti TBMM Grup Başkanı Abdullah Güler tarafından Vergi Kanunları ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi’nin Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanlığına sunulduğu açıklanmıştı. Kanun teklifinin bugün saat 14.30 itibarıyla TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu'nda AK Parti Samsun Milletvekili Mehmet Muş Başkanlığında görüşülmeye başlandığı öğrenildi.

En düşük emekli ücretinin 10 bin liradan 12 bin 500 liraya çıkarılmasını içeren Vergi Kanunları ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi, TBMM Plan Bütçe Komisyonu’nda görüşülmeye başlandı.

“BURADA DA MUHATABIMIZ HAZİNE VE MALİYE BAKANI OLMALI”

Komisyon Başkanı Mehmet Muş, oturumun başlangıcında usule ilişkin itirazlar nedeniyle muhalefet vekillerine söz verirken CHP İzmir Milletvekili Rahmi Aşkın Türeli, “Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sisteminde kanun teklifleri milletvekilleri tarafından hazırlanır. Fakat biz şunu biliyoruz; bu teklifi hazırlayan Hazine ve Maliye Bakanlığı. Hazine ve Maliye Bakanının bu teklifin hazırlanmasına yönelik daha önce de açıklamaları oldu. Neden burada Hazine ve Maliye Bakanı yok? Biz Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşeğin buraya gelmesini ve komisyonda kendi Bakanlığı tarafından hazırlanan bir anlamda sahibi olduğu kanun teklifini bizlere sunmasını ve tartışmaların içerisinde olmasını istiyoruz. İç tüzükte de ilgili Bakanın komisyona katılmasıyla ilgili herhangi bir engel yok” açıklamasında bulundu.

TBMM Plan Bütçe Komisyonu’nda en düşük emekli ücretinin yükseltilmesini içeren vergi paketi görüşülüyor

İYİ Parti Samsun Milletvekili Erhan Usta ise “Burada da muhatabımız kim olmalı? Maliye Bakanı olmalı. Hepimiz biliyoruz ki bu Bakanlığın hazırladığı bir kanun teklifidir. Dolayısıyla ben de Aşkın Bey’e katılıyorum” ifadelerini kullandı.

AK Parti Ankara Milletvekili Orhan Yegin ise “Kurumlar, konular açısından bir nevi milleti temsilen gelir, burada bir arzda bulunur, bir talepte bulunur. Milletvekilleri, parti grupları bunları değerlendirir, tartışır, ittifaklar bunları değerlendirir, tartışır, meslek örgütleriyle, diğer muhataplarıyla görüşür ve bu bir kanun teklifi olarak vücut bulur ve onu Anayasa değişikliğinden sonra yapılan düzenlemelerle beraber artık yeni sistemde kanun teklifi milletvekilinin teklifi olarak milletvekillerinin imzasıyla gelir. Elbette bu kanunda Maliye Bakanının açıkladığı hususlara ilişkin de maddeler var çünkü onunda Hükümet olarak, mali olarak kanun yapılmasına ilişkin talepleri var” şeklinde konuştu.

TBMM Plan Bütçe Komisyonu’nda en düşük emekli ücretinin yükseltilmesini içeren vergi paketi görüşülüyor - Resim : 2

“3,7 MİLYON EMEKLİMİZİN 12 BİN 500 LİRA EN DÜŞÜK EMEKLİ MAAŞINI ALMASINI SAĞLIYORUZ”

AK Parti Denizli Milletvekili Nilgün Ök, Kanun teklifinin önemli bir maddesinin yaşlılık, malullük, ölüm aylığı alan emeklilere ve hak sahiplerine ödenen 10 bin lira olan en düşük emekli aylığı tutarını 12 bin 500 liraya yükseltilmesi olduğunu vurgulayarak, 3,7 milyon emeklinin 12 bin 500 lira en düşük emekli maaşını almasını sağlayacaklarını açıkladı.

Kaynak: İHA
SONRAKİ HABER