TBMM önünde şehit yakınları ve gazilerden DEM Parti protestosu!

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) önünde toplanan ve Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneğinin üyeleri olduğu belirtilen kalabalık bir grup protesto gösterisi düzenledi.

TBMM önünde şehit yakınları ve gazilerden DEM Parti protestosu!

Aralık ayının son günlerinde Irak'ın kuzeyinde devam eden Pençe-Kilit Harekatı kapsamında 12 askerimizin şehit olduğu haberi tüm Türkiye'nin yüreğini dağlamış ve aradan çok kısa bir süre geçmesinin ardından geçtiğimiz günlerde de yine aynı operasyon kapsamında operasyonlarına devam eden 9 askerimiz daha şehit olmuştu.

81 ildeki vatandaşlarımızı hüzne boğan bu gelişme sonrasında gerek sosyal medya ve gerek günlük hayatta yurdumuzun dört bir yanından terörün her türlüsünü lanetleyen ve ülkemizin birliğini vurgulayan mesajlar gelmişti. Bugün vatandaşların gösterdiği tepkiler kapsamında Ankara'da bulunan Türkiye Büyük Millet Meclisi önünde Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği'nin üyeleri tarafından ve Türkiye Emekli Astsubaylar Derneği ile Türkiye Muharip Gaziler Derneği üyelerinin de destek verdiği bir eylem düzenlendi.

Ellerinde Türk bayrakları ile toplanan grup adına konuşan Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Genel Başkanı Mustafa Işık DEM Parti'nin meclis çatısı altında yer almasını kesinlikle istemediklerini belirterek “Ateş düştüğü yeri değil, tüm Türkiye'yi yaktı. Bugün milletin Meclisinin önünden, Meclise sesleniyoruz, eğer şehitlerimize bir vefa borcunuzun olduğunu düşünüyorsanız, Meclis içerisindeki terör örgütünü destekleyen, kimlik yoksunlarını Gazi Meclis'ten çıkarın” şeklinde konuştu.

YETKİLİLERE ÇAĞRI

DEM Partinin bölücü terör örgütüne destek verdiği ve bu yüzden ülkemizin birliğine ve bütünlüğüne kast eden kişilerin siyaset yapmasının ömür boyu engellenmesi gerektiği aktararak yaklaşan 31 Mart Yerel Seçimleri öncesinde yetkililere DEM Partinin seçime girmemesi için gerekli adımların atılması çağrısında bulunuldu.

Türkiye Büyük Millet Meclisi önünde yapılan ve Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Genel Başkanı Mustafa Işık'ın yaptığı basın açıklaması ile devam eden protesto için toplanan kalabalık, olaysız bir şekilde yapılan protestonun ardından dağıldı.