TBMM nerede, nasıl gidilir, ziyaret ediliyor mu, yol tarifi?

Ülkenin idare merkezi olan Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkent Ankara'da yer alıyor. Çeşitli nedenden dolayı vatandaşlar ve idarecilerde işlerinden ötürü TBMM'ye gidiyor. Bu nedenle binanın nerede olduğu ve nasıl oraya ulaşıldığı konuları ilgili kişiler tarafından araştırılıyor.

TBMM nerede, nasıl gidilir, ziyaret ediliyor mu, yol tarifi?

Cumhuriyetin ilan edilmesinden önce 23 Nisan 1920 yılında yeni devletin temelleri atılmış ve TBMM açılmıştı. Cumhuriyet rejimini benimseyen bu devletin yönetim merkezi olarak Ankara'da açılan Meclis zaman için 2 kere daha adres değiştirdi.

TBMM nerede, nasıl gidilir, ziyaret ediliyor mu, yol tarifi?

1920 yılında açılan 1. Meclis bugün günümüzde Ulus meydanında yer alan Kurtuluş Savaşı müzesi olarak ayakta kalmaya devam ediyor. 4 yıllık bir sürenin ardından o dönemki gerekçelerden ötürü meclis 2. binasına taşınmış ve günümüzde Cumhuriyet Müzesi olarak hizmet veren binada 1924-1960 yılları arasında ülke yönetilmişti.

BUNDAN ÖNCE 2 BİNA DAHA KULLANILDI

1960 yılından sonrasında ise günümüzde halen kullanılan 3. Meclis binasına geçildi. Şu anda 600 Milletvekilinin görev aldığı mecliste vatandaşlar topluluk ya bireysel olarak seçtikleri milletvekillerinin yanlarına gidip sorunlarının çözülmesini istiyor. Bir yandan da sadece yapıyı merak edenler de TBMM'ye nasıl gideceğini araştırıyor.

TBMM HALKA AÇIK MI?

Türkiye Büyük Millet Meclisi her ayın ilk Cumartesi günü saat 11:00 - 15:00 saatleri arasında randevusuz bir şekilde ziyaret edilebiliyor. Ziyaretçiler TBMM Dikmen Kapısı’ndan giriş yaparak Ziyaretçi Kabul Salonu’na gelirler. Burada geçerli kimlik belgeleri ile kart bankolarından ziyaretçi kartı alarak saat başında rehber eşliğinde geziye katılırlar. Eğer o gün özel bir durum olursa gezi gerçekleştirilmiyor.

TBMM nerede, nasıl gidilir, ziyaret ediliyor mu, yol tarifi? - Resim : 2

TBMM nerede, nasıl gidilir, ziyaret ediliyor mu, yol tarifi? - Resim : 3

MECLİSE NASIL GİDİLİYOR?

TBMM Ankara'nın merkezi olan Kızılay'a yürüme mesafesi kadar yakın bir konumdadır. Kızılay Güvenpark'tan yürüyerek 22 dakikada ulaşılabilen TBMM'ye otobüs ile de gidilebilmektedir.

Kaynak: Haberankara.com
SONRAKİ HABER