TBMM 157 işçi alacak! Aranan şartlar belli oldu

Türkiye Büyük Millet Meclisi tarafından yapılan açıklama ile kura çekimi usulü ile 157 süreli işçi alacağını duyuruldu. Bu haberin ardından binlerce vatandaş söz konusu haberin detaylarını araştırmaya başladı.

TBMM 157 işçi alacak! Aranan şartlar belli oldu

Ülke genelinde her yıl kamu kurum ve kuruluşları çeşitli alanlarda personel alımları yapıyor. Yapılan alımlara dair bilgiler resmi internet sitelerinde yayınlanmasının ardından istenilen şartları karşılayan vatandaşlar başvuru işlemlerini gerçekleştiriyor.

Bu kapsamda gelen bir işçi alımı haberi binlerce vatandaşın ilgisini çekmeyi başardı. Türkiye Cumhuriyeti'nin yönetildiği yer olan Türkiye Büyük Millet Meclisi tarafından 157 işçi alınacağına dair bir ilan paylaşıldı. TBMM resmi internet sitesi üzerinden paylaşılan duyuruda “ Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanlığı İdari Teşkilatı kadrolarına “Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanlığı İdari Teşkilatına İşçi Alınmasında Uygulanacak Usul ve Esaslar Hakkında Yönetmelik” hükümleri doğrultusunda noter huzurunda dijital ortamda yapılacak kura çekimi usulüyle 157 (yüzelliyedi) sürekli işçi alınacaktır” ifadelerine yer verildi.

TBMM 157 İŞÇİ ALIMI ARANAN ŞARTLAR

Bu haberin ardından TBMM tarafından işe alınmak isteyen vatandaşlar konu hakkında şartların ne olduğunu araştırmaya başladı. TBMM tarafından 157 işçi alımında aranan şartlar ise şu şekilde oldu;

TBMM 157 işçi alacak! Aranan şartlar belli oldu

TBMM 157 işçi alacak! Aranan şartlar belli oldu - Resim : 2

TBMM 157 işçi alacak! Aranan şartlar belli oldu - Resim : 3

BAŞVURULAR NE ZAMAN SONA ERECEK?

TBMM tarafından yayınlanan ilanda başvuru tarihlerinin ne zaman biteceğine dair bilgiler verildi. Yapılan paylaşımda başvuruların 21 Mart 09:00-28 Mart 23:59 aralıkları arasında gerçekleşeceği ifade edildi. Kura çekimi ise 24 Nisan 2024 Günü TBMM'de noter huzurunda gerçekleşecek. Vatandaşlar kura sonucunu TBMM internet sitesindeki duyurular kısmından takip edebilecek.

SONRAKİ HABER