Tatil cenneti Antalya'da yangın durdurulamadı! Havadan ve karadan müdahale devam ediyor

Kemer'e bağlı Değirmendere Mahallesi'nde Kemer- Antalya karayolu kenarındaki ormanda saat 21.00 sıralarında geçtiğimiz akşam çıkan yangın kısa sürede büyüdü.

Tatil cenneti Antalya'da yangın durdurulamadı! Havadan ve karadan müdahale devam ediyor

Geçtiğimiz gün akşam saatlerinde Antalya'nın Kemer ilçesinde çıkan orman yangını hala devam ederken havanın aydınlanması ile birlikte ekipler tarafından havadan ve karadan müdahaleye devam edildi. Tedbir amaçlı bazı konutlar ve hastaneler tahliye edilirken açıklamada bulunan Vali Ersin Yazıcı, "Yangın orman alanının içine, yangının içine giremiyoruz, uzaktan müdahale etmeye çalışıyoruz." dedi.

Antalya'da turistlerin akın ettiği ilçelerden birisi olan Kemer'de çıkan orman yangını kısa sürede daha da büyümeye devam ederken geçtiğimiz akşam saatlerinde başlayan orman yanına karadan ve havadan müdahale edilmeye devam ediliyor.

antalya-daki-orman-yangininda-hastane-ve-evler-16152669-7276-m.jpg

BÖLGEDE ÇALIŞMALAR DEVAM EDİYOR!

Birçok sayıda ekip Kemer'de çıkan orman yangınını söndürme çalışmalarına katılırken hastane ve evler tahliye edildi. Antalya Valisi Ersin Yazıcı, "Yangın orman alanının içine, yangının içine giremiyoruz, uzaktan müdahale etmeye çalışıyoruz." dedi. Havanın aydınlanmasının ardından ekipler tarafından havadan ve karadan müdahale yeniden başladı. Yangını söndürmek için 10 uçak ile 22 helikopter görev yapıyor.

Kemer'e bağlı Değirmendere Mahallesi'nde Kemer- Antalya karayolu kenarındaki ormanda saat 21.00 sıralarında geçtiğimiz akşam çıkan yangın kısa sürede büyüdü. Rüzgarın şiddetli esmesi de yangının büyümesine önayak olurken yangının söndürülmesi için bölgeye ekipler yönlendirildi.

antalya-daki-orman-yangininda-hastane-ve-evler-16152669-7928-m.jpg

ÇEVRE YERLEŞİM ALANLARI TAHLİYE EDİLDİ!

Yangına 15 arazöz, 8 su tankeri, 6 ilk müdahale aracının yanı sıra çok sayıda ekip tarafından müdahale gerçekleştirildi. Antalya ve Kumluca'dan bölgeye takviye ekipleri yönlendirilirken çevredeki yerleşim alanları tedbir amaçlı boşaltıldı. Söndürme çalışmalarına birçok vatandaş destek verdi.

antalya-daki-orman-yangininda-hastane-ve-evler-16152669-1395-m.jpg

Vali Yazıcı açıklamasında bölgede 10 civarında hanenin tahliye edildiğini belirtirken şunları söyledi;

Onlara tedbir amaçlı talimat verildi, jandarmamız görüştü bir risk söz konusu. Devlet hastanemizde 15 hastamız vardı. Hastalarımızın 13'ü kendi durumları iyi olduğu için evlerine gitti, 2 hastamızı diğer hastanelere sevk ettik. Dumanla ilgili şikayeti olan 6 kişi hastanede şu anda. Hastanemiz açık, acilimiz açık, ormanda çalışan arkadaşlarımızın herhangi bir ihtiyacı olması söz konusu olduğunda Kemer Devlet Hastanemiz hizmet verecek. İhtiyaç olması halinde tabii ki merkezdeki hastanemiz ve buradaki özel hastanelerimiz de ihtiyaca cevap verecek"

SONRAKİ HABER