Tarım ve Orman Bakanlığı açıkladı! 81 ilde kızartma yağı denetimi başlayacak

Toplum sağlığını tehdit eden olası durumların önüne geçilmesi için adımlar atılmaya devam ediliyor. Son olarak Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından işletmelere yönelik yeni bir denetimin başlatılacağını açıkladı.

Tarım ve Orman Bakanlığı açıkladı! 81 ilde kızartma yağı denetimi başlayacak

Günümüz dünyasında en çok tüketilen gıdaların başında “Fast Food" olarak bilinen yemekler geliyor. Günlük hayatta her yaştan insanın yediği bu yiyecekler ile ilgili hijyene önem veren Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından yeni ve önemli bir açıklama geldi.

Konu ile ilgili konuşan Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada Türkiye'nin tamamında kapsamlı bir denetim başlandığı açıklandı. Fast Food sektörüne yönelik gerçekleştirilecek denetimlerin detaylarını paylaşan Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, denetimlerin 10 gün süreceğini ifade etti.

Tarım ve Orman Bakanlığı açıkladı! 81 ilde kızartma yağı denetimi başlayacak

KIZARTMA YAĞLARI DENETİMLERİ

81 ilde yapılacak ve kızarma yağları ile ilgili yapılacak denetimler hakkında konuşan Yumaklı “Ülkemizde özellikle fast food tarzı hızlı gıda üreterek toplu tüketime sunan işletmelerde oluşabilecek riskleri bertaraf etmek ve kamu sağlığı ile tüketicilerin gıda güvenilirliği açısından korunmasını sağlamak amacıyla kızartmada kullanılmakta olan yağlara ilişkin denetimlere bu dönemde ağırlık vermekteyiz. Bakanlığımızca rutin olarak yıl boyunca yapılan risk esaslı denetim ve kontrollere ilaveten farkındalığı artırmak amacıyla 10 gün boyunca toplu tüketim yerlerinde kızartmada kullanılmakta olan katı ve sıvı yağlara ilişkin denetimler bugün itibarıyla başlatmıştır” şeklinde konuştu.

Tarım ve Orman Bakanlığı açıkladı! 81 ilde kızartma yağı denetimi başlayacak - Resim : 2

BİNLERCE PERSONEL GÖREV ALACAK

Yapılacak denetimlerin binlerce personel ile gerçekleştirileceğini ifade eden Bakan Yumaklı “81 ilde yürütülecek çalışmalar kapsamında toplu tüketim yerlerinde 7 bin 500 kontrol görevlisince denetimler gerçekleştirilecektir. Bu arkadaşlarımız denetimlerde polar madde, asit sayısı ve kızartma yağ sıcaklığı gibi hususlara bakacaklar” dedi.

Toplum sağlığını korumak ve işletmelerdeki ihmallerinin önüne geçilmesi adına yapılan bu denetimler tüm vatandaşlar tarafından memnuniyet ile karşılandı. Yapılacak denetimler sonrasında nasıl bir tablo ortaya çıkacağı önümüzdeki günlerde belli olacak.

SONRAKİ HABER