Tarım ve Orman Bakanlığı 18-35 yaş arası müfettiş yardımcısı alımı yapacak!

Yayımlanan son ilana göre Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından 18 ve 35 yaş arasında toplamda 7 müfettiş yardımcısı alımının gerçekleştirileceği öğrenildi.

Tarım ve Orman Bakanlığı 18-35 yaş arası müfettiş yardımcısı alımı yapacak!

Bugün yayımlanan son ilan çerçevesinde Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından müfettiş yardımcısı alımı yapılacağı öğrenildi. Konu hakkında yapılan açıklamalar çerçevesinde başvuru yapmak isteyen kişilerin sağlaması gerekenler şartlar ve detaylar hakkında merak edilenlere yanıt verildi.

TARIM VE ORMAN BAKANLIĞI 7 MÜFETTİŞ YARDIMCISI ALIMI YAPACAK!

Yayımlanan ilanda Toprak Mahsulleri Ofisi Genel Müdürlüğü Teftiş Kurulu Başkanlığında istihdam edilmek üzere Genel İdare Hizmetleri Sınıfından 7 nci ve 8 inci dereceli "Müfettiş Yardımcısı" kadrolarına 7 Müfettiş Yardımcısı alımı amacıyla Giriş Sınavının yapılacağı öğrenildi.

BAŞVURU ŞARTLARI BELLİ OLDU!

İlanın yayımlanmasının ardından kişilerin başvuru için sağlaması gereken şartlar şu şekilde verildi;

1.1. 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu'nun 48 inci maddesindeki genel şartları taşımak,

1.2. Türkiye'deki Hukuk, Siyasal Bilgiler, İktisat, İşletme, İktisadi ve İdari Bilimler, Ziraat Fakülteleri ile en az dört akademik yıl eğitimle lisans diploması veren ve yukarıda belirtilen fakültelere eşitliği yetkili makamlarca kabul edilen yurt dışındaki benzeri eğitim kurumlarından birisini bitirmiş olmak,

1.3. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından 2022 ve 2023 yıllarında yapılan Kamu Personeli Seçme Sınavlarının (KPSS A Grubu) birinden KPSS P-3 puan türünden 70 (yetmiş) ve üzerinde puan almış olmak kaydıyla en yüksek puanlı 140 kişi içerisinde yer almak (Son sıradaki adayla aynı puana sahip adaylar da sınava kabul edilir),

1.4. Giriş sınavının yapıldığı yılın Ocak ayının birinci günü itibarıyla otuz beş yaşını doldurmamış olmak (01.01.1989 ve daha sonra doğanlar başvurabilecektir),

1.5. Erkek adaylar için askerlik hizmetini yapmış bulunmak veya tecilli olmak,

1.6. Herhangi bir daire ve kuruma karşı mecburi hizmet yükümlülüğü veya iş sözleşmesi bulunmamak,

1.7. Sağlık durumu Türkiye'nin her yerinde ve her türlü iklim şartlarında görev ve yolculuk yapmaya elverişli olmak gerekir.

NASIL BAŞVURU YAPILIR?

Kişiler tarafından yapılan açıklamalara göre başvuruların e-Devlet Kapısı üzerinde Toprak Mahsulleri Ofisi - Kariyer Kapısı Kamu İşe Alım veya Kariyer Kapısı internet sitesi üzerinden 1 Şubat 2024 Perşembe günü saat 09.00'dan 12 Şubat 2024 Pazartesi günü saat 17.30'a kadar yapılacağı ifade edildi.

SONRAKİ HABER