Tarım ve Orman Bakanlığı 1500 tarım işçisi alımı başvuru şartları nedir, kura çekimi ne zaman?

Tarım ve Orman Bakanlığı taşra teşkilatında görevlendirilmek üzere bin 500 tarım işçisi alımı yapılacağını duyurmuştu. İŞKUR üzerinden başvuruların alınacağı bildirilirken bin 500 tarım işçisi alımının ne zaman olacağı ve başvuruların nasıl, hangi şartlarla alınacağı merak konusu oldu.

Tarım ve Orman Bakanlığı 1500 tarım işçisi alımı başvuru şartları nedir, kura çekimi ne zaman?

Bakanlıklar tarafından yapılan işçi alımı duyuruları yakından takip ediliyor. Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından taşra teşkilatında görevlendirilmek üzere bin 500 tarım işçisi alımı yapılacağı duyurulurken yeni bir işe ihtiyacı olanlar da ilanı yakından incelemeye başladı.

Bakanlık daha önce 5 bin 500 sözleşmeli personel ve 158 tarım orman uzman yardımcısı alımı gerçekleştirirken, işe ihtiyacı olanlar ve devlet kurumlarında istihdam edilmek isteyenler de ‘’Tarım ve Orman Bakanlığı 1500 tarım işçisi alımı ne zaman, başvuru başladı mı?'' sorularına yanıt aramaya başladı. Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından 1500 tarım işçisi başvuru süreci başlatılırken detaylar sorgulanmaya devam ediyor.

TARIM VE ORMAN BAKANLIĞI TARIM İŞÇİSİ ALIMI BAŞVURUSU BAŞLADI MI?

Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, İŞKUR üzerinden tarım işçisi alımı başvurularının alınacağını duyurdu. Bakan Yumaklı, işçi alımına dair yaptığı açıklamada; “Tarım ve Orman Bakanlığı ailemizin gücüne güç katmaya devam ediyor; geçtiğimiz aylarda duyurduğumuz bin 500 tarım işçisi alımına ilişkin süreci başlatıyoruz. Yeni mesai arkadaşlarımız için şimdiden hayırlı ve uğurlu olsun.” ifadelerini kullandı.

Tarım ve Orman Bakanlığı 1500 tarım işçisi alımı başvuru şartları nedir, kura çekimi ne zaman?

İş ilanları başvuruları İŞKUR resmi internet sayfasında 13 Şubat ile 19 Şubat arasında erişime açık olacak. İşe alınacak işçiler, 27 Şubat tarihinde noter huzurunda yapılacak kura çekimi ile belirlenecek. Tarım ve Orman Bakanlığı kura çekim yerinin ve saatini ilerleyen günlerde resmi internet sayfası üzerinden bildirecek. Adaylardan istenilen belgeler ise bakanlığın resmi internet sayfasından duyurulacak. Gelişmelerin başvuruların sona erdiği 19 Şubat tarihinden sonra açıklanması bekleniyor.

Haberankara.com

SONRAKİ HABER