Tarım Orman Bakanlığı personel alımı ne zaman başlayacak?

Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından yapılan son duyuru ile birlikte kadroya alınmak üzere personel alımlarının yapılacağı öğrenildi. Bu kapsamda başvuru hakkında detaylar merak konusu oldu.

Tarım Orman Bakanlığı personel alımı ne zaman başlayacak?

Bugün Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından yapılan son duyuru ile birlikte kadroya alınmak üzere binden fazla personel alımının yapılacağı öğrenildi. Bu kapsamda başvuru yapmak isteyen kişiler tarafından nasıl başvuru yapılabilineceği ve sağlanması gereken şartların neler olduğu hakkında merak edilenler arttı.

TARIM ORMAN BAKANLIĞI PERSONEL ALIMI YAPACAK!

Konuya ilişkin açıklamalarda bulunan Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, toplamda 7 bin 158 personel alımının yapılacağını duyurdu. Yapılan duyuruda başvuru yapmak isteyen kişiler için, "982'si ziraat mühendisi olmak üzere 1422 mühendis; ayrıca veteriner hekim, destek personeli, büro personeli, tarım işçisi ve diğer unvanlarda 5 bin 736 olmak üzere 7 bin 158 personel alımı yapılacaktır." şeklinde açıklamalara yer verildi.

BAKANLIK KADROLARI AÇIKLADI!

Tarım Bakanı Yumaklı tarafından yapılan açıklamalar doğrultusunda yapılacak olan alımlar şu şekilde açıklanmıştı;

  1. 982 Ziraat Mühendisi
  2. 1422 Mühendis
  3. Veteriner Hekim
  4. Destek Personeli
  5. Büro Personeli
  6. Tarım İşçisi

Duyuruda yukarıda verilen kadrolar için toplamda 5 bin 736 alımın yapılacağı bilinirken, toplam alımların ise 7 bin 158 olduğundan bahsedildi.

TARIM BAKANLIĞI PERSONEL ALIMINI NE ZAMAN YAPACAK?

Yapılacak olan alımlar hakkında henüz duyurunun ve kadroların dışında bir açıklama yapılmadı. Başvuru şartlarının alımların yapılacağı tarihte açıklanacağı bilinirken, alımların ise 2024 yılında başlayacağı ifade edildi.

SONRAKİ HABER