Tarihçi, yazar ve siyaset bilimci Mustafa Çalık hayatını kaybetti!

Geçmişte pek çok siyasetçi ile çalışan ve aynı zamanda yazarlığı ile tanınan Mustafa Çalık bugün bir süredir savaştığı kanser hastalığına yenik düştü.

Tarihçi, yazar ve siyaset bilimci Mustafa Çalık hayatını kaybetti!

Yaptığı pek çok iş ile gündeme gelen ve siyasetçiler ile çalışması ile tanınan tarihçi ve yazar Dr. Mustafa Çalık hayatını kaybetti. Bir süredir kanser ile mücadele ettiği bilinen Çalık'ın tedavi gördüğü Koç Üniversitesi'nde hastalığa yenik düştüğü bilgisi geldi.

MSUATAFA ÇALIK HAYATINI KAYBETTİ!

Türkiye Günlüğü Dergisi’nin genel yayın müdürlüğü yaptığı bilinen Çalık'ın vefat haberini dergi sosyal medya X hesabından duyurdu. Yaptığı açıklamalarda “Genel Yayın Müdürümüz Dr. Mustafa Çalık İstanbul’da tedavi gördüğü Koç Üniversitesi Hastanesi’nde Hakk’ın rahmetine kavuşmuştur. Cenaze törenine ve define ilişkin duyuru ilerleyen saatlerde yapılacaktır. Tüm sevenlerinin, camiamızın ve Türkiye Günlüğü okuyucularının başı sağ olsun.” şeklinde üzücü haberi verdi.

Tarihçi, yazar ve siyaset bilimci Mustafa Çalık hayatını kaybetti!

MUSTAFA ÇALIK KİMDİR?

Gümüşhane'nin Çalık köyünde 1956 yılında doğan Mustafa Çalık, ilk ve orta eğitimini burada tamamladı. 1972 yılında Türk Ülkücüler Teşkilatı Gümüşhane Şubesi’nin Denetleme Kurulu’nda, 1975’de Elmadağ MHP İlçe Gençlik Kolları Başkanlığı’da ve 1977’de Ülkü Ocakları Genel Merkez Yönetim Kurulu’nda yer aldı. 1978 yılında ise Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi'nden mezun oldu.

Pek çok dergide yazarlık yapan Çalık, bunun yanı sıra 1992 yılında tamamladı. 1983-1984 ders yılında Ankara ve Hacettepe üniversitelerinin muhtelif bölümlerinde Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi dersleri verdi.

Siyasetçiler ile yaptığı çalışmalar ile bilinen Mustafa Çalık, bir süredir gördüğü kanser tedavisinin ardından hastalığa yenik düşerek bugün hayatını kaybetti.

SONRAKİ HABER