Suriye'deki çatışmadan seken roket Kilis'te sınıra düşüp yangın çıkardı

Suriye’den Kilis sınırına gönderilen iki havan topu akşam saatlerinde panik yaşattı. Türk Silahlı Kuvvetleri anında karşılık verirken durum kısa sürede anlaşıldı.

Suriye'deki çatışmadan seken roket Kilis'te sınıra düşüp yangın çıkardı

Suriye ile Türkiye arasındaki sınırda kurulu olan Kilis’te bu gece farklı bir panik yaşandı. Akşam saatlerinde Suriye tarafından sınır bölgesine iki havan topu atışı yapıldı. Sınıra düşen havan topları yangına neden oldu. Bunun üzerine Türk Silahlı Kuvvetleri anında karşılık verdi. Meselenin ne olduğu ise kısa bir süre içerisinde anlaşıldı.

SURİYE'DEKİ ÇATIŞMADAN SEKTİ!

Suriye’de meydana gelen bir çatışmadan dolayı havan toplarının Türkiye sınırına sektiği ve mayınlı bölgeye düşüp yangına neden olduğu belirlendi. Türkiye’ye yapılan kasti bir saldırı gibi bir durumun olmadığı Türk Silahlı Kuvvetleri tarafından açıklandı. Her ihtimale karşı Türk Silahlı Kuvvetleri’nin hazır olduğu belirtilirken anında karşılık verilmesi de bunu gösteriyor.

KİLİS VALİLİĞİ AÇIKLADI

Kilis Valiliği, Merkez Akıncı köyü karşısında bulunan Suriye sınırları içerisindeki bölgede, iki Suriye Milli Ordusu (SMO) grubu arasında çatışma çıktığını ve bir RPG ile yedi roketin mayınlı alana isabet ettiğini bildirdi.

"Sosyal medyada dolaşımda bulunan söz konusu görüntüler sınırın Suriye tarafına aittir." denilen açıklamada, "Olayda Kilis'e yönelik herhangi bir saldırı gerçekleşmemiştir." ifadeleri kullanıldı.

Türkiye’ye yönelik şu anda herhangi bir tehdit ve saldırı bulunmuyor. Suriye’nin içinde gerçekleşen çatışmanın da Türkiye ile bir ilgisi bulunmuyor. Yine de Türk Silahlı Kuvvetleri bu çatışmalardan Türkiye tarafına gelebilecek herhangi bir saldırı durumunda anında müdahale edileceğini taraflara bildirdi.

SONRAKİ HABER