Süper Vali Recep Yazıcıoğlu kimdir, nerede, nasıl vefat etti?

Adaletli ve halkla samimi bir yönetim anlayışı benimseyen Recep Yazıcıoğlu vefatının 21. yıl dönümünde anılıyor. Ankara'da geçirdiği trafik kazasında hayatını kaybeden "Süper Vali" sık sık adından söz ettirmeye devam ediyor.

Süper Vali Recep Yazıcıoğlu kimdir, nerede, nasıl vefat etti?

1980'li yıllardan vefatına kadar ülkenin farklı şehirlerinde valilik yapan Recep Yazıcıoğlu, bulunduğu şehirlerde halk tarafından sevilmesi ile ünlenmişti. Sıcak ve cana yakınlığından dolayı kendisine Süper Vali lakabı verilen Recep Yazıcıoğlu 2003 yılında Ankara Temelli yolunda geçirdiği trafik kazasında son nefesini vermişti.

Recep Yazıcıoğlu 2006-2008 yılları arasında yayınlanan Köprü dizisi ve 2009 yılında vizyona giren Vali filminde şu anda Etimesgut Belediye Başkanı olarak görev yapan oyuncu Erdal Beşikçioğlu tarafından canlandırılmıştı.

BİR ÇOK ŞEHİRDE VALİ OLARAK GÖREV YAPMIŞTI

Recep Yazıcıoğlu devlet sistemine yaptığı işleyiş eleştirileri ve spor ile turizme verdiği değer ile akıllarda yer edindi. Sırasıyla Tokat, Aydın ve Erzincan Valisi görevlerinde bulunan Recep Yazıcıoğlu vefat ettiğinde Denizli Valisi olarak 7 aydır görev yapmaktaydı.

O dönem vefatı ile büyük bir üzüntüye neden olan Vali Yazıcıoğlu Aydın'ın Söke ilçesine defnedildi. Son dönemde ise Türkiye yeniden bir Yazıcıoğlu yönetimi ile tanıştı. 2024 Yerel Seçimlerinde Recep Yazıcıoğlu'nun oğlu Mehmet Kemal Yazıcıoğlu Tokat Belediye Başkanı olarak seçilerek göreve başladı.

Recep Yazıcıoğlu ile ilgili sabahın erken saatlerinden itibaren anma mesajları paylaşılmaya devam ediyor.

Kaynak: Haberankara.com
SONRAKİ HABER