Suç örgütlerinin çökertildiği Mahzen operasyonları sürüyor

Yurt içi ve yut dışı suç örgütlerinin çökertildiği operasyon serisi olan Mahzen'e yeni bir operasyon daha eklendi. İzmir'de yapılan operasyona çok sayıda isim katıldı.

Suç örgütlerinin çökertildiği Mahzen operasyonları sürüyor

Sadece tek bir şehirde gerçekleşen operasyonun detaylarını İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya verdi. Bakan Yerlikaya operasyonun İzmir'de düzenlendiğini açıkladı.

OPERASYONUN ADI : MAHZEN 24

Sosyal medya hesabından hem operasyonun gerçekleştirilme görüntülerini hem de operasyona ait bilgileri paylaşan Bakan Yerlikaya “Elebaşılığını Barış Boyun’un (Yurt dışı firar) yaptığı Organize Suç Örgütüne yönelik İzmir’de “MAHZEN-24” operasyonları düzenlendi. Operasyonlarda tetikçinin de aralarında bulunduğu organize suç örgütü üyesi 8 şüpheli yakalandı” ifadelerini kullandı.

Söz konusu suç örgütünün ele başlılığını yapan ismin yurt dışından faaliyetlerini sürdürdüğü öğrenilirken, örgüt üyelerinin bir sürü suç işlediği öğrenildi. Şüphelilerin kasten öldürmeye teşebbüs ve yaralama, mala zarar verme ve tehdit gibi suçları işlediği bildirildi.

Bu gelişmenin ardından operasyon kapsamında 8 kişinin yakalanarak emniyete götürüldüğü ve yanlarında bulunan 4 adet ruhsatsız tabanca, 2 adet tüfek, yasaklı madde ve bir motora el konulduğu öğrenildi.

“TEK TEK YAKALAYACAĞIZ”

Suç örgütlerini takipte olduklarının altını çizen İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya “Ailelerimizin huzurunu kaçıran organize suç örgütlerine milletimizin duası ve desteğiyle nefes aldırmayacağız. Tek tek yakalayacağız” şeklinde konuştu.

Yaklaşan yaz aylarında operasyonların aynı şekilde devam etmesi bekleniyor. Söz konusu operasyonlar ile halkın huzurunun ve güvenliğinin arttırılması amaçlanırken, emniyet güçlerinin sahip olduğu imkanlar gözler önüne seriliyor.

SONRAKİ HABER