SPK Bakan Şimşek’in istifa ettiği paylaşımlarına ilişkin soruşturma başlattı

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'in istifa ettiğine ilişkin açıklamalarına yalanlama gelmişti. Yapılan resmi açıklamalar sonrası SPK, Bakan Şimşek’in istifa ettiği paylaşımlarına ilişkin soruşturma başlatıldığını duyurdu.

SPK Bakan Şimşek’in istifa ettiği paylaşımlarına ilişkin soruşturma başlattı

Sosyal medyada Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’in istifa ettiğine yönelik bazı iddialar yer almıştı. Dün akşam saatlerinde ortaya atılan iddialar sonrası konuyla ilgili açıklamalar gelmiş ve bu iddiaların asılsız olduğu kaydedilmişti.

Sermaye Piyasası Kurulu (SPK), Hazine ve Maliye Bakanı Şimşek’in istifa ettiği paylaşımları yapan sosyal medya hesapları hakkında inceleme başlatıldığını duyurdu.

SPK, BAKAN ŞİMŞEK’İN İSTİFA ETTİĞİ PAYLAŞIMLARINA İNCELEME BAŞLATTI

Sermaye Piyasası Kurulu, Hazine ve Maliye Bakanı Şimşek’in istifa ettiği iddiası ile asılsız paylaşım yapan sosyal medya hesapları hakkında inceleme başlattı. SPK tarafından yapılan açıklamada, “Kurulumuzca Borsa İstanbul pay piyasasında yapılan işlemler anlık olarak takip edilmektedir. Gerçek ve tüzel kişilerin piyasa bozucu hareketlerine karşı denetim mekanizması sürekli işlemektedir.'' denilirken ''Haftanın son işlem gününde sosyal medya mecralarında Hazine ve Maliye Bakanımız Sayın Mehmet Şimşek hakkında asılsız istifa haberleri üzerinden Borsa yatırımcısını yanlış yönlendiren ve onların zarara uğramalarına sebep olan sosyal medya hesaplarıyla ilgili gerekli incelemeler başlatılmıştır” ifadeleri kullanıldı.

SPK Bakan Şimşek’in istifa ettiği paylaşımlarına ilişkin soruşturma başlattı

Yapılan paylaşımların bilgi bazlı piyasa dolandırıcılığı olduğu belirtilen açıklamada, “6362 sayılı Sermaye Piyasası Kanunu’nun ‘Piyasa Dolandırıcılığı’ başlıklı 107’nci maddesinde işlem bazlı piyasa dolandırıcılığı ile bilgi bazlı piyasa dolandırıcılığı suçları düzenlendiği ifade edildi.

SONRAKİ HABER