Sözleşmeli öğretmenlik mülakat sonuçları ne zaman açıklanacak, bugün açıklanır mı?

Sözleşmeli öğretmenler için mülakat süreci 1 Temmuz 2024 tarihinde başladı. Mülakat sonuçları MEB tarafından ilan edilecek. 20 bin sözleşmeli öğretmenlik mülakat sonuçları ne zaman açıklanacak?

Sözleşmeli öğretmenlik mülakat sonuçları ne zaman açıklanacak, bugün açıklanır mı?

Sözleşmeli öğretmenlik mülakat sonuçları adaylar tarafından sıkça araştırılıyor. 1 Temmuz’da başlayan mülakat sürecine ilişkin sonuçlar ne zaman açıklanacak, bugün açıklanır mı?

20 bin sözleşmeli öğretmenlik mülakat sonuçları henüz açıklanmadı. Adaylar sonuçlarını öğrenmek için gözlerini MEB’e çevirmiş durumda. Peki, 20 bin sözleşmeli öğretmenlik mülakat sonuçları ne zaman açıklanacak?

SONUÇLAR E-DEVLET'TEN ÖĞRENİLECEK

Sonuçların açıklanması için MEB’in resmi açıklaması bekleniyor. Sözleşmeli öğretmenlik sonuçlarının açıklanmasının ardından adaylar e-Devlet üzerinden sonuçlarını öğrenebilecek. Diğer yandan 60 ve üzeri sözlü puan alan adayların başarılı sayılacağı öğrenildi. Bunun üzerine mülakat sonuçları binlerce kişi tarafından heyecanla beklenmeye başlandı.

SÖZLEŞMELİ ÖĞRETMENLİK MÜLAKAT SONUÇLARI

Sözleşmeli öğretmenlik mülakat sonuçları henüz açıklanmadı. Geçen yıl 45 bin öğretmen ataması sınavı için adaylar 7-16 Nisan tarihleri arasında mülakata katılmış 2 gün sonra da sonuçları öğrenmişti.

MEB SÖZLEŞMELİ ÖĞRETMENLİK MÜLAKAT SONUCU NE ZAMA AÇIKLANIR?

MEB’in düzenlediği sözleşmeli öğretmenlik mülakat sonucunun ne zaman açıklanacağı henüz belli değil. Adaylar sonuçlarını MEB’in sonuçları ilan etmesinin ardından öğrenebilecek. Öte yandan sonuçların en geç ay sonuna kadar ilan edilmesi bekleniyor.

2024 yılı içerisinde 87 branşta toplamda 20 bin öğretmen atamasının yapılacağı açıklandı. Öğretmen adayları için mülakatlar 1 Temmuz tarihinde başladı. Sonuçlarının da bu kapsamda yakın zamanda açıklanacağı tahmin ediliyor.

Adaylar için sonuçların açıklanmasının ardından tercih ve atama süreçleri başlamış olacak. Konuya ilişkin MEB’in duyuru yapması bekleniyor.

Kaynak: Haberankara.com
SONRAKİ HABER