Sözleşmeli öğretmenlik mülakat sonuç tarihleri! 23 Ağustos öğretmenlik mülakat sonuçları

Mülakat sonuçları için binlerce aday gelecek açıklamaları bekliyor. Sözleşmeli öğretmenlik mülakat sonuçları ne zaman açıklanacak? 20 bin sözleşmeli öğretmenlik alımında mülakatlara katılan adaylar sonuç tarihini bekliyor.

Sözleşmeli öğretmenlik mülakat sonuç tarihleri! 23 Ağustos öğretmenlik mülakat sonuçları

Sözleşmeli öğretmenlik mülakat sonuçlarına ilişkin Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin tarafından açıklama geldi. Sonuçlar ne zaman saat kaçta açıklanacak?

20 bin sözleşmeli öğretmenlik alım mülakatları hala açıklanmadı. Sonuçları takip eden öğretmen adayları mülakat sonuçlarını yakından takip ediyor. Binlerce adayın beklediği sözleşmeli öğretmen mülakat sonuçları ne zaman saat kaçta açıklanacak? Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin’in konuya ilişkin açıklaması da heyecanlandırdı.

BAKAN TEKİN AÇIKLADI

Öğretmen atama sonuçlarına ilişkin açıklama yapan Bakan Tekin, yönetmelikte değişiklik yaptıklarını ifade ederek şunları söyledi:

“Yönetmelikte yüzde 100 mülakat notuyla yapılan atamayı yüzde 50’ye indirdik. Düzenleme ile ilgili olarak bazı siyasetçiler ve sendikalar yargıya taşıdılar. Eğer bu davalar olmasaydı geçtiğimiz hafta itibarıyla geçtiğimiz hafta itibarıyla mülakatlarımızı açıklayıp atama takvimini ilan etmiş olacaktık. Mahkeme kararı çıkarsa o zaman ne yapacağız? Ben 9 Eylül tarihine yetiştirmek için süreci yürüttüm. Yüzde 100 olan mülakatı yüzde 50'yi düşürdük. İptal edilirse yine yüzde yüz olacak"

SÖZLEŞMELİ ÖĞRETMEN MÜLAKAT SONUÇ TARİHİ

Buna göre sözleşmeli öğretmen mülakat alım sonuçları tarihine ilişkin resmi bir açıklama gelmedi. Sonuçların açıklanması için tüm süreçlerin tamamlanması bekleniyor. Sonuçlar açıklandığında adaylar e-Devlet üzerinden sonuçlara erişebilecek.

Kaynak: Haberankara.com
SONRAKİ HABER