Sosyal medyada hakaret içeren yorum yapanlar dikkat! Hem hapis hem de para cezası var

Ülkemizde artan sosyal medya kullanımı bazı sorunları da beraberinde getiriyor. Sosyal medya platformlarında özgürce paylaşım yapan bireyler aynı zamanda başkalarının paylaşımlarına da yorum yapabiliyor. Sosyal medyada hakaret içerikli yorum yapanlar için uzmanında para ve hapis cezası uyarısı geldi.

Sosyal medyada hakaret içeren yorum yapanlar dikkat! Hem hapis hem de para cezası var

Teknolojinin gelişmesi ile beraber sosyal medya platformları da saha sık hayatımıza girmeye başladı. Artan sosyal medya kullanımı bazı olumsuzlukları beraberinde getirirken toplumsal sorunlar da ortaya çıkmaya başladı. Yeni yargı paketiyle birlikte sosyal medya üzerinden hakaret içerikli yorum ve paylaşım yapanlar için kötü haber verildi. Sosyal medya üzerinden hakaret içerikleri paylaşımlar yapanlar için artık uzlaşma yolunun kapalı olduğu bildirilirken para cezası verilecek olan dosyalarda, cezayı ödeyen şahıs hakkında dava açılmayacağı bildirildi.

Yeni yargı paketiyle beraber ‘hakaret’ suçlarında değişiklik yapılması gündem olurken Avukat Fırat Bilici, hakaret suçunun normal şartlarda, 3 aydan 2 yıla kadar hapis cezası olduğunu, alenen sosyal medyadan işlenmesi halinde ise cezanın 1 bölü 6 oranında arttırıldığını duyurdu.

PARA CEZASI ÖDENSE DE YARGI SÜRECİ DEVAM EDECEK

“Para cezası ödenip bu suçtan yargılanma yapılmadan kurtulunacak” diyen Avukat Bilici, “Son zamanlarda özellikle çok fazla şikayet olunan bir suç olmaya başladı. Bu durumdan da savcılıklarda baya bir iş yükü olmaya başladı. Bundan dolayı yeni düzenleme yolda yeni yargı paketi içerisinde içerisine bu işlenmiş vaziyette.'' dedi.

Sosyal medyada hakaret içeren yorum yapanlar dikkat! Hem hapis hem de para cezası var

Yeni yargı paketi ile hakaret suçlarının ön ödeme kapsamına alınmasının gündemde olduğundan bahseden Bilici, detayların da henüz netleşmediğinden bahsetti. Öte yandan Bilici, hakaret davalarının arttığını da belirterek sosyal medya kullanımlarından daha dikkatli davranılması gerektiğini belirtti.

Haberankara.com

SONRAKİ HABER