Son dakika! YÖK uzaktan eğitime geçen üniversiteleri açıkladı

Üniversitelerin açılmasına az bir zaman kala okulların online olup olmayacağı gündeme geldi. YÖK'ten yapılan açıklamaya göre 7 üniversitede uzaktan eğitim kararı alındığı açıklandı.

Son dakika! YÖK uzaktan eğitime geçen üniversiteleri açıkladı

Son zamanlarda üniversitelerin açılmasına az bir zaman kala arama motorlarında en çok araştırılan konulardan biride üniversitelerin online olup olmadığı yününde. Yükseköğretim Kurulu tarafından yapılan açıklamaya göre 7 üniversitede bazı bölümleri kapsayacak şekilde uzaktan eğitim kararı alınabileceğini duyurdu.

131148837-manset-26-16-9-1533322974.jpg

ÜNİVERSİTELER UZAKTAN EĞİTİME GEÇTİ Mİ?

YÖK'ten yapılan açıklamaya göre 7 üniversitede bazı bölümlerde uzaktan eğitime geçildiği açıklandı. YÖK,"06 Şubat 2023 tarihli Kahramanmaraş merkezli meydana gelen depremler nedeniyle Adıyaman, Hatay, Kahramanmaraş ve Malatya illerinde bulunan üniversitelere ait binaların depremden etkilenme durumları ve öğrencilerin barınma olanakları göz önünde bulundurularak eğitim öğretim süreçleri 5 Eylül 2023 tarihli Yükseköğretim Yürütme Kurulu toplantısında görüşülmüş ve Adıyaman, Hatay, Kahramanmaraş ve Malatya illerindeki üniversitelerde 2023-2024 eğitim ve öğretim yılına mahsus olmak üzere, üniversitelerin fiziki şartları ve barınma koşulları göz önünde bulundurularak uzaktan eğitime karar verilecek"

screenshot-12-001.jpg

HANGİ ÜNİVERSİTELER ONLİNE EĞİTİME GEÇTİ?

Uzaktan eğitime karar verilen üniversiteler şu şekilde,

Adıyaman Üniversitesi

Hatay Mustafa Kemal Üniversitesi

İnönü Üniversitesi

İskenderun Teknik Üniversitesi

Kahramanmaraş İstiklal Üniversitesi

SONRAKİ HABER