Son dakika Malatya deprem: Hangi illerde okullar tatil oldu ilkokul ortaokul lise üniversite?

Malatya'da yaşanan 5.9 şiddetinde deprem büyük panik ve korku yaşanmasına neden oldu. Deprem Diyarbakır ve Elazığ başta olmak üzere pek çok komşu ilde de hissedilirken deprem nedeniyle son dakika tatil kararı alındığı duyuruldu.

Son dakika Malatya deprem: Hangi illerde okullar tatil oldu ilkokul ortaokul lise üniversite?

6 Şubat 2023 tarihinde yaşanan depremden en çok etkilenen ve büyük yıkım yaşayan iller arasında yer alan Malatya bugün aynı korkuyu bir kere daha yaşadı. 5,9 şiddetinde yaşanan deprem şehirde büyük panik ve korku yaşanmasına neden oldu. Yapılan son dakika açıklamasıyla Malatya'da okulların tatil ilan edildiği açıklandı.

MALATYA'DA OKULLAR TATİL Mİ, KAÇ GÜN TATİL, HANGİ İLLERDE OKULLAR TATİL İLAN EDİLDİ?

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD), Malatya'nın Kale ilçesinde 5.9 büyüklüğünde deprem meydana geldiğini açıkladı.
AFAD'ın paylaştığı bilgilere göre, Malatya'nın Kale ilçesinde saat 10.46'da 5.9 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Depremin 10.07 kilometre derinlikte meydana geldiği belirlenirken büyük korku ve paniğe neden olan deprem sonrası Malatyalılar cadde ve sokaklara döküldü. Çevre illerde de hissedilen deprem sonrası vatandaşların sokaklardaki bekleyişi sürüyor.

MALATYA DEPREMİNDE YIKILAN BİNA OLDU MU, CAN KAYBI VAR MI?

Yaşanan depremin ardından okullarda da büyük panik yaşanırken valilik kararıyla okullar bugün tatil edildi.Malatya’nın Kale ilçesinde saat 10.46’da meydana gelen ve çevre illerde de hissedilen 5.9 büyüklüğündeki depremde şu ana kadar can kaybı bildirilmemiştir. UMKE ve 112 Acil Sağlık ekiplerimiz saha taramalarını sürdürmektedir.

Yaşanan panik ve korku nedeniyle okulların tatil ilan edildiği belirtilirken depremi hisseden diğer iller için böyle bir karar alınmadı. Depremde şu ana kadar henüz bir olumsuzluk yaşanıp yaşanmadığı konusunda ise açıklama yapılmadı.

Kaynak: İHA
SONRAKİ HABER