SON DAKİKA I Yozgat'ta otobüs kazası! 1 ölü, 18 yaralı

Son zamanlarda ülke genelinde sıklıkla yaşanmaya başlayan otobüs kazalarına bir yenisi daha eklendi. Üzücü haberin adresi bu kez Yozgat oldu.

SON DAKİKA I Yozgat'ta otobüs kazası! 1 ölü, 18 yaralı

Türkiye yeni yılın ilk günlerinden itibaren sık sık otobüs kazaları ile sarsılmaya başlandı. Yaşanan ölümlü kazalar vatandaşları hem tedirgin ederken hem de kazaların çok sık yaşanması akıllarda soru işareti oluşturmaya başladı.

KAZANIN NEDENİ: İHMAL

Ülke üzücü bir haber ile güne başladı. Edinilen bilgiye göre Mersin'den Amasya'ya gittiği ifade edilen bir otobüs Kayseri-Yozgat karayolunda kaza yaptı. Yaşanan kaza sonucu direk olarak akıllara gelen ilk soru her hangi bir can kaybı ya da yaralanmanın olup olmadığı şeklinde oldu. Sabahın ilk saatlerinde yaşandığı öğrenilen olayın ihmal sonucu meydana geldiği ortaya çıktı.

SON DAKİKA I Yozgat'ta otobüs kazası! 1 ölü, 18 yaralı

Otobüsün başka bir aracında karıştığı bir kazaya karışmadığı kazanın sürücü hatasından kaynaklandığı ifade edildi. Aracın dikkatsizlik sonucu devrildiği ve ilk başta aracın içindeki 19 kişinin yaralandığı ifade edildi. Yaralılardan 4 tanesinin durumunun ağır olduğu belirtilmişti. Yozgat Valiliği söz konusu kaza ile ilgili yaptığı kamuoyu açıklamasında olayın ilk anından itibaren Jandarma-Emniyet, AFAD ve sağlık birimlerinin olay yerine intikal ettiğini açıklamış, yaralıların şehirdeki hastanelere gönderildiği duyurulmuştu.

YOZGAT VALİSİ KONUŞTU

Yaşanılan olayın ardından Yozgat Valisi Mehmet Ali Özkan bir televizyon kanalına yaptığı açıklamada kazada 1 kişinin hayatını kaybettiğini ifade etti. Emniyet birimlerinin kaza ile ilgili detaylı bir araştırma yapması ve suçluların cezalandırılması bekleniyor.

SONRAKİ HABER