Son dakika! Elektriğe zam oranı açıklandı! 30 Eylül'de Resmi Gazete' de yayınlanacak

Dün Ekonomi Koordinasyon Kurulu, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz başkanlığında bir araya geldi. Toplantı sonrası yapılan açıklamada elektriğe 1 Ekim'den itibaren sanayi ve ticarethaneye yüzde 20 zam geldiği duyuruldu.

Son dakika! Elektriğe zam oranı açıklandı! 30 Eylül'de Resmi Gazete' de yayınlanacak

2023 yılı boyunca dördüncü kez Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz başkanlığında bir araya gelen Ekonomi Koordinasyon Kurulu (EKK) önemli açıklamalarda bulundu. Ana başlığı elektrik tarifeleri olan toplantıda önemli kararlar alındı. Alınan kararlara göre 1 Ekim'den itibaren sanayi ve ticarethaneye yüzde 20 zam geldi. Konutlarda kullanılan elektriğe ise zam yok.

221225.jpg

ELEKTRİĞE YÜZDE 20 ZAM GELİYOR

Yapılan toplantıda elektrik tarifeleri masaya yatırıldı. Toplantının sona ermesinin ardından verilen bilgilere göre 1 Ekim’den itibaren sanayi ve ticarethaneye yüzde 20 zam geleceği ileri sürüldü.

KONUTTA ZAM YOK

Alınan bilgilere göre, 1 Ekim'den itibaren sanayi ve ticarethaneye yüzde 20 zam duyurulurken konut abonelerine zam gelmediği söylendi. 100 kwh tüketimde mesken abonesi için fatura bedeli 150 TL olarak aynı kalacak

elektrige-zam-geldi-1695935174.jpg

KARAR 30 EYLÜL'DE RESMİ GAZETEDE YAYIMLANACAK

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz başkanlığında yapılan toplantının sona ermesi ile birlikte alınan kararlar açıklandı. 1 Ekim'den itibaren yapılması beklenen yüzde 20 zam kararı 30 Eylül'de Resmi Gazete’ de yayımlanması ve ertesi gün uygulanması bekleniyor.

Haberankara.com

SONRAKİ HABER