Son dakika! ALES temel soru kitapçığı ile cevap anahtarı erişime açıldı

ÖSYM tarafından ilkbahar ve yaz dönemlerinde olmak üzere yılda 3 kez yapılan ALES'in 2. oturumu sona erdi. 2023 ALES/2 temel soru kitapçığı ile cevap anahtarı erişime açıldı.

Son dakika! ALES temel soru kitapçığı ile cevap anahtarı erişime açıldı

Son dakika! ALES temel soru kitapçığı ile cevap anahtarı erişime açıldı - Akademik Personel ve Lisansüstü Eğitimi Sınavı (ALES) Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından ilkbahar döneminde 1, sonbahar döneminde 2 olmak üzere yılda toplamda üç defa düzenleniyor.

Yükseköğretim kurumlarına lisansüstü öğrenci alımları ile öğretim görevlisi, okutman, araştırma görevlisi, uzman, çevirici ve eğitim öğretim planlamacısı gibi kadrolara yapılacak atamalar için sözel ve sayısal olarak 2 testten ve 100 sorudan oluşan ALES'in puan aralığı da 50 ve 100 arasında değişiyor. ÖSYM Başkanlığınca 20 Ağustos Pazar günü yapılan Akademik Personel ve Lisansüstü Eğitimi Giriş Sınavı (2023-ALES/2) toplam 100 sorudan oluştu ve 150 dakika sürdü.

ALES TEMEL SORU KİTAPÇIĞI YAYIMLANDI

Akademik Personel ve Lisansüstü Eğitimi Giriş Sınavı (2023-ALES/2) temel soru kitapçığı ile cevap anahtarı erişime açıldı. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi Başkanlığı'nın sitesindeki duyuruya göre, 2023-ALES/2 temel soru kitapçığı ile cevap anahtarının yüzde 10'u yayımlandı.

Sınava başvuran adaylar, temel soru kitapçığı diziliminde verilen soruların tamamına, ÖSYM'nin "https://ais.osym.gov.tr" adresinden T.C. kimlik numaraları ve aday şifreleriyle 10 gün boyunca ulaşabilecek.

Haberankara.com

SONRAKİ HABER