Son dakika açıklandı! Türkiye Gazze için 3 günlük Milli Yas ilan edecek

İsrail'in Gazze'deki El-Ehli Baptist Hastanesi'ne düzenlediği saldırıda şehit olan yüzlerce masum sivil için sesler yükselmeye devam ediyor. Hayatını kaybeden siviller için Türkiye'de 3 günlük Milli Yas ilan edileceğini de son dakika açıklandı.

Son dakika açıklandı! Türkiye Gazze için 3 günlük Milli Yas ilan edecek

İsrail ile Hamas arasındaki krizin hızla savaş söylemleri ve eylemlerine dönüşmesi nedeniyle düzenlenen saldırılarda binlerce masum sivil hayatını kaybetti. İsrail'in Gazze'yi hedef almasıyla sivillerin ölüm haberleri dünyada yankı bulurken liderlerden tepki mesajları üst üste geldi. Hamas'ın İsrail'e yönelik saldırılarının ardından gerilimin tırmanması ve tarafların çözüme ulaşamaması üzerine İsrail, eylemlerinin dozunu artırdı. İsrail, Gazze Şeridi'ne yönelik saldırılarına devam ederken binlerce masum sivil hayatını kaybetti.

17 Ekim tarihinde İsrail'in Gazze'deki El-Ehli Baptist Hastanesini bombalaması sonucu 600'den fazla Filistinlinin hayatını kaybetmesi dünya ülkelerini yasa boğdu. Türkiye, İsrail'in eylemlerini sert dille eleştirmeye devam ederken hayatını kaybeden sivillerin ardından yeni bir karar alındı.

TÜRKİYE'DE FİLİSTİN İÇİN 3 GÜNLÜK MİLLİ YAS İLAN EDİLDİ

Savunmasız sivilleri hedef alan saldırıya tepkiler çığ gibi büyürken Türkiye'de de pek çok vatandaş sokağa çıkarak protestolar gerçekleştirdi. Siyasiler sosyal medya hesaplarından yaptıkları paylaşımlarla olayı sert bir dille kınadı.

İsrail'in düzenlediği saldırının ardından Türkiye'de 3 günlük milli yas ilan edileceği açıklandı. Gelişmeyi AK Parti Grup Başkanvekili Özlem Zengin şu sözlerle duyurdu; "Bugün, gün içinde Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi ile 3 günlük yas ilan edilecek.'' İsrail'in Gazze'deki El-Ehli Baptist Hastanesi'ne düzenlediği saldırıda şehit olanlar için Türkiye'de 3 günlük yas ilan edilecek.

Haberankara.com

SONRAKİ HABER