Son başvuru tarihi 1 Nisan! Sağlık Bakanlığı sözleşmeli personel alımı yapacak

Sağlık Bakanlığı tarafından bu ay içerisinde yayımlanan ilanlara göre farklı kadrolarda 25 sözleşmeli personel alımı yapılacağı duyuruldu.

Son başvuru tarihi 1 Nisan! Sağlık Bakanlığı sözleşmeli personel alımı yapacak

Geçtiğimiz günlerde Sağlık Bakanlığı Türkiye İlaç ve Tıbbi Cihaz Kurumu tarafından yayımlanan ilana göre 25 sözleşmeli personel alımının yapılacağı duyuruldu. Başvuru yapmak isteyen kişiler için gerekli olan şart ve detaylara yer verildi.

SAĞLIK BAKANLIĞI SÖZLEŞMELİ PERSONEL ALIMI YAPACAK!

Yayımlanan ilana başvuru yapmak isteyen kişiler için gelen duyuruda 2022 KPSS (B) grubu puan sırası esas alınmak suretiyle özel bütçeden karşılanmak üzere toplam 25 adet Sözleşmeli Personel alınacağı ifade edildi.

BAŞVURU ŞARTLARI BELLİ OLDU!

Bakanlık tarafından yapılacak olan bu alımlara başvuru yapmak isteyen kişiler için gerekli olan genel ve özel şartlar şu şekilde verildi;

Genel Şartlar:

657 Sayılı Devlet Memurları Kanununun 48. maddesinin (A) bendinde belirtilen şartları taşımak.

Özel Şartlar:

1 - Tercih edilecek pozisyonun karşısında yer alan şartları taşıyor olmak.
2 - Başvurulan pozisyon itibari ile gerekli 2022 KPSS (B) grubu sınavına girmiş olmak.
3 - Herhangi bir Sosyal Güvenlik Kurumundan emeklilik veya yaşlılık aylığı almıyor olmak.
4 - Çalışmasına engel olabilecek vücut veya akıl hastalığı bulunmamak.
5 - Nöbet usulü çalışmaya engel bir durumu bulunmamak.
6 - Başvuracak adayların durumunun; 657 Sayılı Devlet Memurları Kanununun 4/B maddesinin "Bu şekilde istihdam edilenler, hizmet sözleşmesi esaslarına aykırı hareket etmesi nedeniyle kurumlarınca sözleşmelerinin feshedilmesi veya sözleşme dönemi içerisinde Bakanlar Kurulu Kararı ile belirlenen istisnalar hariç sözleşmeyi tek taraflı feshetmeleri halinde, fesih tarihinden itibaren bir yıl geçmedikçe kurumların sözleşmeli personel pozisyonlarında istihdam edilemezler." hükmüne uygun olması.
7 - Adaylarla hizmet sözleşmesi yapılacak olup, sözleşmede belirtilen şartları yerine getirmeyen adayların sözleşmeleri bir ay içerisinde feshedilecektir.

BAŞVURULAR 1 NİSAN'DA SONA ERECEK!

Sağlık Bakanlığı Türkiye İlaç ve Tıbbi Cihaz Kurumu tarafından yapılacak olan bu alımlar hakkında gelen duyuruya göre başvuruların 1 Nisan 2024 tarihinde sona ereceği belirtildi. Başvuru yapmak isteyen kişilerin ise e-Devlet üzerinden Sağlık Bakanlığı - Kariyer Kapısı Kamu İşe Alım veya Kariyer Kapısı resmi internet adresi üzerinden başvuru işlemlerini tamamlaması gerektiği belirtildi.

SONRAKİ HABER