Sokak Hayvanları Yasası resmen yürürlüğe girdi

Türkiye'nin aylarca gündemini meşgul eden yasa teklifi sert protestolara sahne olmuştu. Meclis koridorlarına kadar gelen tepkiler gölgesinde yapılan görüşmeler sonrasında teklif kabul edilmişti.

Sokak Hayvanları Yasası resmen yürürlüğe girdi

Ülkenin dört bir yanında başıboş sokak hayvanları saldırısı yüzünden hayatını kaybedenler ve yaralananlar olmuştu. Köpek popülasyonu sayısının giderek artması ve insan sağlığını tehdit etme noktasına gelmesi sonrasında AK Parti cephesi bir yasa teklifi hazırlamıştı.

HÜKÜMET GERİ ADIM ATMADI

Hazırlanan teklife muhalefet partilerinden ve hayvan derneklerinden sert bir tepki gelmiş, belediyeler kararı uygulamayacaklarını açıklamıştı. Bu karşıtlığa rağmen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan yaşanan olayların görmezden gelinemeyeceğini ve gerekli adımları atacaklarını vurgulamıştı.

Türkiye Büyük Millet Meclisinde saatlerce süren görüşmelerin ardından kanun teklifi kabul edilmiş ve Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın onayına kalmıştı.

YASAYI UYGULAMAYANA AĞIR YAPTIRIM

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'da yasa teklifini onayladı ve Resmi Gazete'de yayınlanan yasa bugünden itibaren yürürlüğe girdi. Bugünden itibaren belediyeler sokak köpeklerini toplayıp barınaklara yerleştirmek zorunda olacak. Kuralları uygulamayan belediye başkanlarına hapis cezası verilecek. Ayrıca sahiplendiği köpeği sokağa bırakan insanlar 60 bin TL para cezası ödeyecek.

Saldırgan, zaptedilemeyen ve hastalıklı hayvanların uyutulması seçeneklerinin de yer aldığı yasanın nasıl bir tablo ortaya koyacağı merakla bekleniyor. Bu yasaya karşı çıkan belediye başkanlarının kararında bir değişiklik olup olmayacağı zaman içinde belli olacak.

Kaynak: Haberankara.com
SONRAKİ HABER