Sokak hayvanları kanunu hakkında yeni gelişme! AK Parti Grup Başkanı Abdullah Güler açıkladı!

Sokak hayvanları kanunu hakkında yeni bir gelişme yaşandı. AK Parti Grup Başkanı Abdullah Güler, konu hakkında açıklamalarda bulundu.

Sokak hayvanları kanunu hakkında yeni gelişme!

Bir süredir konuşulan sokak köpekleri sorununun çözümüne ilişkin düzenleme TBMM Başkanlığına sunuldu. AK Parti Grup Başkanı Abdullah Güler, konuyla ilgili konuştu.

Sokak hayvanları kanunu hakkında önemli bir gelişme yaşandı. Sahipsiz hayvanlara yönelik düzenlemeler içeren Hayvanları Koruma Kanunu'nda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi, TBMM Başkanlığına sunuldu. AK Parti Grup Başkanı Abdullah Güler, konu hakkında açıklamalarda bulundu.

Sokak hayvanları kanunu hakkında yeni gelişme! AK Parti Grup Başkanı Abdullah Güler açıkladı!

KANUN EMRİNE UYMAYANLARA CEZA!

AK Parti Grup Başkanı Abdullah Güler açıklamasında, "Kuduz riski taşıyan, saldırganlaşmış, rehabilite imkanı olmayan sahipsiz köpeklerin uyutulması yani ötenazi kavramını da bu düzenlemede getiriyoruz. Kanun emrine uymayanlara da 6 aydan 2 yıla kadar hapis cezasını öngören bir yaptırımı getiriyoruz" diye konuştu. Sokak hayranlarına yönelik teklifin Meclis'e sunulduğunu belirten Güler, "17 maddelik teklif hazırladık, toplum sağlığını ilgilendiren bir durum var" diye konuştu.

Teklifin 17 maddeden oluştuğunu söyleyen Güler, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Kanunumuz tüm bu süreçlerde sokaklardaki hayvanlarla ilgili yetki belediyelerindir. Bakım, beslenme noktasında iyi örnekleri olan belediyeler olduğu gibi kanunun açık emrine rağmen maalesef bütçeyi kullanmayan, yeterli çalışma yapmayan mahalli idarelerimiz var."

Ciddi ihmaller olduğunu söyleyen Abdullah Güler, "Belediye ya da farklı insanlar mücavir alanlara atarak bu işten kurtulmaya çalışıyorlar. Bunu da yaptırıma bağlıyoruz. 50 bin lira para cezası olacak bunun da" ifadelerini kullandı.

Kaynak: Haberankara.com
SONRAKİ HABER