Sofralarınızın yeni vazgeçilmesi olacak! İşte laz kızı böreği tarifi

Bugün TV ekranlarında yayımlanan Gelinim Mutfakta yarışmasında yapılan laz kızı böreği tarifi pek çok vatandaş tarafından internet üzerinde en çok arananlar arasında yer aldı.

Sofralarınızın yeni vazgeçilmesi olacak! İşte laz kızı böreği tarifi

Kanal D ekranlarında yayımlanan Gelinim Mutfakta yarışmasında bugün yapılan laz kızı böreği, yarışma programını izledikten sonra seyirciler tarafından en çok arananlar arasında yer aldı. Özellikle de hamur işi yemeklerini seven vatandaşlar tarafından yemek için hangi malzemelerin gerekli olduğu ve bu malzemeler ile böreğin nasıl hazırlanması gerektiği hakkında araştırmalar yapıldı. İşte laz kızı böreği tarifi….

LAZ KIZI BÖREĞİ TARİFİ

Ekranlarda yayımlanan bu böreğin tarifi vatandaşlar tarafından merak konusu olurken, laz kızı böreği yapmak isteyen kişiler için hem malzemeler hem de yapılışına ilişkin ayrıntılı bilgi verildi. İşte böreğin malzemeler;

Hamuru İçin;

1 su bardağı su

Yarım kilo un

1 tatlı kaşığı tuz

Hamurları Açtıktan Sonra Sürmek İçin;

Yarım su bardağı sıvı yağ

2 yemek kaşığı tereyağı

1 su bardağı süt

1 adet yumurta

Harcı İçin;

Yarım kilo karalahana

1 adet kuru soğan

Yarım su bardağı mısır

1 tatlı kaşığı karabiber

1 tatlı kaşığı kırmızı pul biber

3 yemek kaşığı sıvı yağ

1 yemek kaşığı salça

1 tatlı kaşığı tuz

Üzeri İçin;

Çörek otu

LAZ KIZI BÖREĞİ NASIL YAPILIR?

Yukarıda verilen malzemeler hazırlandıktan sonra tarife geçebiliriz. Öncelikle hamur yoğurmak için bir kaba un harici tüm malzemeler konularak karıştırılır. Ardından ele yapışmayan bir kıvam elde etmek için azar azar un da eklenerek, nemli bir bezle hamur 30 dakika kadar dinlendirilir.

Hamurun kabarması beklenirken iç harcı hazırlamak içi soğan ve karnabahar küp küp doğranır. Bir tavada yağ ve salça rengi değişine kadar kavrulur, ardından karnabaharlar eklenerek kısık ateşte yumuşayana kadar pişirilir. Son olarak da baharat ve tuz da eklenip karıştırıldıktan sonra mısırlar da ilave edilir.

Bununla birlikte hamur açmak için ceviz büyüklüğünde parçalar un yardımı ile açılır, yufkalar da tepsi boyutuna göre ayarlanarak her biri bez üzerinde havalandırılarak serilir. Hamurun üzerine sürülecek karışımı hazırlayarak her yufkaya sürülür.

Karalahanalı harcı yufkaların üzerine eşit şekilde dağıtarak serpiştirilir. kişinin isteğine göre dilerseniz rulo şeklinde sarabilir veya açılmış hamurları örtü şeklinde tepsiye yerleştirebilirsiniz. Üzerine kalan sosa da sürün ve çörek otu serpiştirilebilmektedir.

Son olarak Hazırladığınız böreği, ısıtılmış 175 derece fırında, üzeri iyice kızarana kadar pişirin. Afiyet olsun!

SONRAKİ HABER