Skimpflasyon ve shrinkflasyon nedir, ne anlama gelir?

Bugün iktisatçı Mahfi Eğilmez tarafından yapılan son açıklama ile birlikte Skimpflasyon ve shrinkflasyon terimleri en çok merak edilenler arasında yer aldı.

Skimpflasyon ve shrinkflasyon nedir, ne anlama gelir?

Bugün ekonomi hakkında yorumlarda bulunan iktisatçı Mahfi Eğilmez tarafından yapılan açıklamalara göre Türkiye'nin Skimpflasyon ve shrinkflasyon dönemine girdiği ifade edildi. Bunun üzerine vatandaşlar tarafından bu terimlerin ne anlama geldiği hakkında merak edilenler artmaya başladı. Uzmanlar tarafından bu terimler hakkında açıklamalar yapılarak bilgilendirildi.

SKİMPFLASYON VE SHRİNKFLASYON NEDİR, NE ANLAMA GELİR?

İktisatçı Eğilmez tarafından yapılan bu açıklamaların ardından en çok merak edilen konulardan biri de açıklanan bu terimlerin ne anlama geldiği olmuştu. Konu hakkında uzmanlar tarafından yapılan açıklamalara göre terimler şu şekilde verildi;

Shrinkflasyon Nedir?

Ürünlerin gramajlarının ve ebatlarının düşürülmesi ile oluşan zımni enflasyona verilen ad Shrinkflasyon olarak verilmektedir. Buna göre ürünü küçültüp fiyatı artmamış hissettirmenin yolu olarak tanımlanmaktadır. Bir yandan da aynı anda hem ürünün fiyatının artması hem de miktarının azalmasını da niteler.

Skimpflasyon Nedir?

Bu terim shrinkflation kavramının hizmetler sektörüne uygulanması için bir isimlendirme önerisi olarak bilinmektedir. Enflasyon, fiyatlar genel seviyesindeki artış anlamına gelmektedir. Bu açıdan Skimpflasyon, fiyat seviyesi aynı kalsa da firmalar tarafından sunulan ürün ya a hizmetlerin azalmasını tanımlamaktadır.

SONRAKİ HABER