Siyasiler 15 Temmuz paylaşımlarında milli iradeye vurgu yaptı

15 Temmuz'un yıl dönümü olması münasebetiyle günün ilk anlarından itibaren o güne dair görüntüler ve anma mesajları paylaşılmaya başlandı. Yapılan paylaşımlarda odak noktası bağımsızlık ve halkın iradesi oldu.

Siyasiler 15 Temmuz paylaşımlarında milli iradeye vurgu yaptı

1980'den sonra bir daha darbe yönetimi görmeyen Türkiye bu dönemi unutmak isterken 15 Temmuz'da yeniden halkın iradesinin gasp edilme tehdidi ile karşı karşıya kaldı. Geçmişte olduğu gibi bağımsızlığından taviz vermeyen Türk halkı yurdun bir çok yerinde darbe girişimine karşı koydu.

Yaşanan bugün aradan geçen 8 yılda unutulmadı. Darbe girişiminin yıl dönümünde yurt genelinde bir çok etkinlik gerçekleştirilirken ülke siyasetçileri de günün anlam ve önemine dair paylaşımlarda bulundu.

Siyasetçiler ve parti liderler paylaşımlarında ülke yönetiminde tek sahibin halk olduğu ve bu iradenin gasp edilemeyeceği mesajını verdi.

SİYASİLER HALKIN CESARETİNE DİKKAT ÇEKTİ

Yapılan paylaşımlardan bazıları şu şekilde oldu;

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz: "15 Temmuz gecesi milletimiz, hain FETÖ darbe girişimini bozguna uğratmış ve hafızalardan silinmeyecek büyük bir destan yazmıştır. Bu aziz millet, 8 yıl önce 15 Temmuz gecesi istikbaline ve istiklaline vurulmak istenen prangaları, yankılanan selalar ve tekbirler ile parçalamıştır. Vesayete geçit vermemiş, demokrasiye canı pahasına sahip çıkmıştır. Milletin vergileri ile alınan silahların millete çevrildiği o gece yaşanan ihaneti unutmadık, unutturmayacağız.

Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkanı Devlet Bahçeli: "Türkiye Cumhuriyeti hem PKK’yla hem de FETÖ’yle kıran kırana mücadele edip silindir gibi ezip geçmeye muktedirdir. Yeni yüzyılda ne PKK’nın ne de FETÖ’nün ayakta kalma şansı yoktur."

CHP Genel Başkanı Özgür Özel: "15 Temmuz darbe girişiminin 8'inci yılında şehitlerimizi rahmet, gazilerimizi minnetle anıyorum. Benzer bir zafiyet ve ihanetin tekrar etmemesi için ülkemizi o günlere getiren süreçten alınması gereken dersler olduğu unutulmamalıdır. Cumhuriyet Halk Partisi olarak demokrasiye ve halk egemenliğine olan bağlılık ve inancımızı bir kez daha gururla ifade ediyorum."

İYİ Parti Genel Başkanı Müsavat Dervişoğlu: "Her nereden gelirse gelsin, milli iradeyi akamete uğratacak ve onun egemenliğini gasp ederek kendi uhdesinde toplayacak hiçbir yönetim biçimi asla ve kata kabul edilemez. Bu vesileyle, FETÖ başta olmak üzere Türk devletinin varlığı, Türk milletinin birliği ve cumhuriyet rejimini hedef alan her türlü terör örgütünü lanetliyorum"

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu: "Hiçbir güç millet iradesinin üstünde değildir. Aziz şehitlerimizi, kahraman gazilerimizi minnet ve şükranla anıyorum."

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş: "15 Temmuz 2016’da korkusuzca vatanımızı koruyan aziz milletimizin Demokrasi ve Milli Birlik Günü'nü kutluyor, bu uğurda şehit olan vatandaşlarımızı saygı ve rahmetle anıyor, gazilerimize şükranlarımı sunuyorum."

15 TEMMUZ PROGRAMLARI DEVAM EDİYOR

Yapılan paylaşımların gün boyunca devam etmesi bekleniyor. Liderler paylaşımlara ek olarak anma programlarına da katılıyor.

Kaynak: Haberankara.com
SONRAKİ HABER