Siyasi partilerin yerel seçim oy pusulasındaki yerleri yarın belli olacak

31 Mart seçimlerine az bir zaman kala önemli bir gelişme yaşandı. Edinilen bilgiye göre hangi partinin oy pusulasında hangi sırada yer alacağı yarın yapılacak kura sonucu belli olacak.

Siyasi partilerin yerel seçim oy pusulasındaki yerleri yarın belli olacak

31 Mart seçimlerinde 2 ay kalan olağan bir şekilde devam eden seçim takviminde yeni bir aşamaya gelindi. Edinilen bilgiye göre seçime katılacak partilerin oy pusulasındaki yerleri yarın belli olacak.

Türk siyasetinin yakın dönemde sonucu en çok merak edilen seçimlerinden olan 2024 Yerel seçimleri sürecinde artık sona yaklaşılıyor. Partilerin üzerinde uzlaşıp aday olarak tanıttığı ya da adaylığını destekleyecekleri isimlerin belirlenmesinin ardından sıra oy pusulasına geldi.

Siyasi partilerin yerel seçim oy pusulasındaki yerleri yarın belli olacak

KURA ÇEKİMİ TARİHİ BELLİ OLDU

Edinilen bilgiye göre yarın Yüksek Seçim Kurulu (YSK) Başkanlığında çekilecek kura sonucu seçime katılacak partilerin oy pusulasındaki sıralamaları belirlenecek. Geçtiğimiz günlerde seçime 36 partinin katılabilme hakkı elde ettiği fakat Yenilik Partisi'nin seçimlere katılmaktan vazgeçtiği öğrenilmişti.

Söz konusu kura çekime ilgili partilerinin temsilcilerinin de katılması bekleniyor. Yapılacak kura seçimi sonrasında ise Yüksek Seçim Kurulu Başkanı tarafından belirlenen listenin kamuoyu ile paylaşması bekleniyor. Partiler ise güncel olarak seçimle ilgili çalışmalarını ve vaatlerini açıklamaya devam ediyor.

BÜYÜK GÜN 31 MART

Son güne kadar aktif bir şekilde seçim gündeminde yeni gelişmelerin yaşanması bekleniyor. İttifakların, tek başına girenlerin ve bağımsız adayların olduğu 2024 Yerel seçimleri 31 Mart pazar günü gerçekleştirilecek. 31 Mart'ı 1 Nisan'a bağlayan gece sonuçların büyük oranda belli olması öngörülüyor.

SONRAKİ HABER