Sivas'ta soba yangını! 5 yayla evi kül oldu

Sivas'ta soba yangını nedeniyle 5 yayla evinin kullanılamaz hale geldiği öğrenildi. Ekiplerin müdahalesiyle yangın söndürüldü.

Sivas'ta soba yangını! 5 yayla evi kül oldu

Sivas Hafik'te tek katlı yayla evinde yangın çıktı. Sobadan çıktığı tahmin edilen yangının diğer evlere sıçraması sonucu 5 yayla evi küle döndü.

Sivas’ın Hafik ilçesinde sobadan çıktığı tahmin edilen yangında 5 yayla evi kullanılamaz hale geldi.
Edinilen bilgilere göre yangın, Sivas’ın Hafik ilçesine bağlı Besinli köyünde tek katlı yayla evinde çıktı. Sobadan kaynaklandığı düşünülen yangın, diğer yayla evlerine de sıçradı.

EKİPLERİN MÜDAHALESİYLE YANGIN SÖNDÜRÜLDÜ

Gökyüzüne doğru alevlerin yükseldiğini ve etrafın dumanlarla kaplandığını gören köylüler ise büyük korku ve endişe yaşadı. Köylüler, yetkilileri arayarak yangın çıktığını bildirdi. Köylülerin durumu bildirmesi üzerine olay yerine AFAD, Hafik Orman İşletme Şefliği ekipleri ile itfaiye sevk edildi. Olay yerine gelen ekipler, yangını söndürme çalışmalarına başladı. Ekiplerin çalışması sonucu yangın söndürüldü. Yangında tek katlı 5 yayla evinin kullanılamaz hale geldiği öğrenildi.

Yangın nedeniyle zarar gören evlerde hasar tespit çalışması başlatıldı. 5 evin kullanılamaz hale geldiği yangında hayatını kaybedenlerin olmaması ise sevindirdi. Evlerinin küle döndüğünü gören vatandaşlar ise büyük bir üzüntü yaşadı.

Kaynak: İHA
SONRAKİ HABER