Sivas'ta kuyumculara indirimli özel eğitim imkanı

Sivas Kuyumcular ve Sarraflar Derneği üyeleri ile yakınlarına yüzde 20 indirimli özel eğitim imkanı sağlanıyor.

Sivas'ta kuyumculara indirimli özel eğitim imkanı

Sivas’ta faaliyet gösteren kuyumculara ve onların yakınlarına özel bir eğitim imkanı sağlanıyor. Sivas Kuyumcular ve Sarraflar Derneği üyeleri Özel Sivas Pusula Akşam Lisesi’nde indirimli olarak eğitim görebilecekler. Bu imkan sadece üyelere değil onların yakınlarına da sağlanacak. Yapılan protokolün detayları çok sayıda kuyumcuyu sevindirdi.

Kuyumcuların çocukları ile yakınlarının çocukları Özel Sivas Pusula Akşam Lisesi’nde eğitimlerine devam edebilecekler. Üstelik lise eğitimlerinde tasdikname almış olanlar da bu imkandan yararlanarak lise mezunu olabilecekler. Aynı şekilde liseye hiç başlamamış olanlara da bu imkan sağlanacak.

PROTOKOL YAPILDI

Sivas Kuyumcular ve Sarraflar Derneği ile Özel Sivas Pusula Akşam Lisesi arasında, sektör çalışanlarına ve yakınlarına eğitimde kolaylık sağlamak amacıyla bir iş birliği protokolü imzalandı.

YÜZDE 20 İNDİRİM YAPILACAK

İmzalanan protokol sayesinde, kuyumcular odasına kayıtlı olanlar ve yakınları, Özel Sivas Pusula Akşam Lisesi'nde eğitim almak istediklerinde yüzde 20 oranında indirimden yararlanabilecekler. Bu sayede sektör çalışanları ve aileleri, eğitim hayatlarına daha kolay bir şekilde devam etme fırsatı bulacaklar.

İNDİRİM KAMPANYASI HAZİRAN 2025’TE SONA ERECEK

Özel Pusula Akşam Lisesi Müdür Yardımcısı Seçil Üngör, yaptığı açıklamada, bu iş birliğinin hem sektör çalışanlarına hem de eğitim kurumuna önemli katkıları olacağını belirtti. Üngör, "Bu protokol sayesinde kuyumcularımız çocukları ve yakınlarının çocukları, eğitim hayatlarına daha kolay bir şekilde devam edebilecekler. Protokol ile sağlanan indirimden; lise eğitiminden tasdikname ile ayrılmış, açık öğretim lisesine kayıtlı, ortaokuldan sonra liseye hiç başlamamış, herhangi bir sebeple eğitimine devam etmemiş, en az iki kere sınıf tekrarı yapmış ve 9. 10. 11. ve 12. sınıf öğrencileri faydalanabilecek. İndirim kampanyası 01.06.2025 tarihine kadar sürecek" dedi.

Sivas’ta kuyumcular ve onların yakınları bu yapılan protokolden oldukça memnun kaldılar. Kendilerine sunulan bu imkandan yararlanacak olan kuyumcuların çocukları yarım kalmış eğitimlerini tamamlayabilecekler. Çok sayıda başvurunun yapılması beklenirken kolay bir şekilde eğitim eksiklikleri kapatılabilecek.

Kaynak: İHA
SONRAKİ HABER